La Vanguardia - Què Fem

Quina torre de Babel escènica! 1 2 3 4

-

LAGARTIJAS TIRADAS AL SOL

SALA LA PLANETA. DATA I HORARIS: 11/10, 21H; 12/10, 12 I 18H. 18€. PAQUET 3 ESPECTACLE­S, 36€. El cert és que aquestes sargantane­s mexicanes no prenen el sol: estan massa ocupades creant un incisiu teatre-document que analitza a fons les febleses democràtiq­ues, les misèries i els vincles entre narcotràfi­c i poder habituals al seu país. Enguany, per partida triple. D’una banda, visitant els estats de Tijuana i Veracruz. I de l’altra, donant-nos a conèixer amb Santiago Amoukalli una indígena comunitat nahua ben oblidada per part de tots els estats de la República.

LA MOUETTE (LA GAVINA)

TEATRE MUNICIPAL DE GIRONA. DATA I HORARI: 25/10, 21H. PREU: 12-36€. Aquí teniu el gran Thomas Ostermeier –un dels talents inqüestion­ables del teatre alemany contempora­ni– dirigint la versió francesa d’una de les obres mestres del rus Anton Txékhov representa­da per la companyia suïssa Théâtre de Vidy Lausanne. I al mig de tot plegat, unes vides que es mouen entre la passió i la resignació. I una gavina morta, el cadàver dissecat de la qual ens parla de l’oposició entre l’art que vol trencar esquemes i l’art del tot integrat en el sistema.

MITLEID (COMPASSIÓ)

TEATRE DE SALT. DATA I HORARI: 28/10, 22H. PREU: 18-28€. Després d’haver fet un terapèutic repàs de la història recent d’Europa amb la magnífica The Civil Wars, ara el suís Milo Rau ens pregunta per què hi ha cadàvers individual­s que semblen despertar en nosaltres més compassió que aquells altres acumulats en les massacres col·lectives. Això, mentre anem seguint pas a pas i mort a mort l’itinerari que segueixen els refugiats en la seva desesperad­a fugida de l’infern, en companyia dels actors del cèlebre Schaubühne Berlin.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain