La Vanguardia - Què Fem

Espòilers gastronòmi­cs

EL RESTAURANT DE RAÜL BALAM OFEREIX FINS A L’OCTUBRE UN MENÚ INSPIRAT EN EL SETÈ ART

- ANNA TORRENTS

El batut d’Uma Thurman a

Pulp Fiction, un cervell que faria les delícies d’Hannibal Lecter o el take-away més famós d’Audrey Hephburn són la inspiració del menú cinematogr­àfic que presenta el Restaurant Moments fins a principi d’octubre. Cinefília gastronòmi­ca que ret homenatge a tretze pel·lícules -en especial aquelles que han format part de la vida del xef Raül Balam– amb producte de proximitat i tècnica impecable.

Una proposta amb guió

No us explicarem en detall tots els plats que conformen aquest menú, perquè part de l’emoció està a esbrinar per què les elaboracio­ns fan referència a determinat­s llargmetra­tges –de vegades són elements propis de les pel·lícules; d’altres, aproximaci­ons conceptual­s, i fins i tot una barreja d’ambdós elements, com l’espectacul­ar rosa de Vito Corleone, feta amb carn de poltre–. La intenció és aportar al comensal allò que no han trobat a les sales de cinema: el sabor i el gust del film. Comencem, no podia ser d’una altra manera, amb unes delicioses crispetes amb pebre vermell i llima, un panet de sobrassada per sentir-nos part d’Esmorzar amb

diamants i una entrada de cinema per accedir a aquesta gran sessió gastronòmi­ca.

Passions culinàries

Al menú destaca una de les pel·lícules preferides del xef: Como agua para chocolate. Potser recordareu l’escena en què, menjant unes guatlles amb pètals de roses, els personatge­s senten una passió descontrol­ada. Balam serveix aquesta recepta del film sobre un taco d’espinacs i coriandre, que insinua el país d’on prové el llargmetra­tge. El mateix passa amb el gaspatxo amb formatge manxec titulat Mujeres al borde de un ataque de nervios, que inclou al menú un dels directors preferits del xef. Per maridar, un excel·lent i afruitat Planetes de Nin, DO Priorat, que donarà pas a l’irreverent 4 Kilos, DO VT Mallorca.

Un mar de pel·lícules

“Les gambes són la fruita del mar”, explica Bubba a Forest

Gump. “Es poden fer a la brasa, cuites, al forn, al vapor, saltades…”. Al Moments les agafen al Mediterran­i ( gamba vermella) però hi donen el toc asiàtic del coco i el coriandre i les banyen en brou dashi.

No és l’única proposta inspirada en el mar. El plat octopussy és un meravellós caneló de pop de roca amb patata i pebre vermell que es posiciona a favor de Roger Moore. La delicadesa del moll amb espàrrecs, per la seva banda, ens trasllada amb suavitat al màgic món d’Oz. I els més romàntics gaudiran de la festa d’escopinyes, percebes i musclos que aguanten un Titanic fet amb tinta de sípia. L’oceà Atlàntic es converteix aquí en llet de tigre, i els icebergs, en una gustosa chantilly de llima.

Postres de cinema

A les postres, una espectacul­ar sidra de pera d’Éric Bordelet acompanya una ratatouill­e dolça amb formatges del món, mentre que el peix més famós de Pixar neda sobre un cremós d’ametlla i corall vermell. Per acabar l’àpat cinèfil, entrem a la fàbrica de Willy Wonka amb un plat ple de color i sorpreses al més pur estil Tim Burton on apareixen diversos elements dolços, regat amb oli i xocolata desfeta. I, com si nosaltres mateixos ens haguéssim convertit en el Charlie, marxem meravellat­s d’aquesta fàbrica gastronòmi­ca ideada per Balam.

MOMENTS

 ??  ?? FOTO: GEORGE APOSTOLIDI­S
El Restaurant Moments ens proposa un menú de pel·lícula.
FOTO: GEORGE APOSTOLIDI­S El Restaurant Moments ens proposa un menú de pel·lícula.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain