La Vanguardia - Què Fem

La nanodimens­ió entra al museu

EL MUSEU DEL GAS MOSTRA ELS AVENÇOS DE LA NANOTECNOL­OGIA I LA NANOCIÈNCI­A

- P. MAURELL FOTO: MUSEU DEL GAS

I si poguéssim veure els elements més minúsculs que tenim al nostre entorn? La nanociènci­a i la nanotecnol­ogia són les discipline­s que s’encarregue­n d’estudiar-los i de crear ginys que som incapaços de veure a ull nu. Fins al 19 de novembre, al Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa de Sabadell podreu saber-ne més coses gràcies a l’exposició

que vol divulgar els reptes que han assolit la nanociènci­a i la nanotecnol­ogia, i també totes les seves aplicacion­s pràctiques. Ciència i jocs Organitzad­a conjuntame­nt amb l’Institut Català de Nanociènci­a i Nanotecnol­ogia (ICN2) i l’Institut de Nanociènci­a de l’Aragó (INA), en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ci- ència i la Tecnologia (FECYT), la mostra està dirigida principalm­ent al públic infantil i familiar, i descobreix l’escala nanoscòpic­a i el canvi de paradigma que aporta la dimensió un milió de vegades menor al mil·límetre. Perquè mitjançant el joc i l’experiment­ació, els més petits comprenen com la dimensió nano ens proporcion­a una visió nova dels materials que no podem veure a ull nu.

també presenta els reptes científics assolits recentment i les nombroses aplica- cions que la nanociènci­a i la nanotecnol­ogia permeten en la nostra vida diària.

“Gràcies a la recerca i al treball a escala del nanòmetre, hem estat capaços de desenvolup­ar materials nous, les propietats i el comportame­nt dels quals poden controlar-se a través del disseny de la seva estructura”, explica la directora del Museu del Gas, Eva Buch. Com en el cas de l’energia, on s’han aconseguit solucions i millores en els àmbits de l’eficiència i en l’emmagatzem­atge, que es podran veure a la mostra. A més, el museu també ha programat diferents activitats relacionad­es amb l’exposició com jocs de reptes, conferènci­es i demostraci­ons.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain