La Vanguardia - Què Fem

+ estrenes

-

EL EXTRANJERO

DIR.: MARTIN CAMPBELL. GÈNERE: ACCIÓ. INT.: JACKIE CHAN, PIERCE BROSNAN, CHARLIE MURPHY, KATIE LEUNG, RORY FLECK BYRNE, DERMOT CROWLEY. PAÍS: ESTATS UNITS. ANY: 2017. DUR.: 114 MINUTS. Res a veure amb la novel·la d’Albert Camus, esclar. El extranjero és una hàbil combinació de cinta d’acció i film de suspens amb rerefons polític, amb un càsting inhabitual encapçalat per dues estrelles tan diferents com l’hiperbòlic Jackie Chan i el més flegmàtic Pierce Brosnan. Martin Campbell –director dels films de la saga d’El zorro i d’un parell de títols protagonit­zats per James Bond– combina amb habilitat les coreografi­es de lluita que han fet famós Chan amb els aspectes més dramàtics (l’actor de Hong-Kong interpreta aquest cop un pare sacsejat per la pèrdua de la seva filla en un atemptat terrorista). El resultat és un eficaç entretenim­ent sense més pretension­s.

THE JUNGLE BUNCH, LA COLLA DE LA SELVA

DIR.: DAVID ALAUX. GÈNERE: ANIMACIÓ. PAÍS: FRANÇA. ANY: 2017. DUR.: 97 MINUTS. L’estètica del film pot recordar a alguns espectador­s les aventures de Madagascar (2005), però, encara que estigui ambientada a la selva, The Jungle Bunch té un plantejame­nt ben diferent. En aquest cas, el film d’aventures es combina amb una mena de rondalla moral sobre la importànci­a de preservar el nostre hàbitat. L’heroi és un pingüí que ha sigut educat com si fos un tigre, i el malvat, un coala amb aficions piròmanes. El resultat és una agradable comèdia familiar plena d’humor surrealist­a, moments delirants i un ritme esbojarrat, pensada especialme­nt per als més petits de la casa.

LOVING VINCENT

DIR.: DOROTA KOBIELA I HUGH WELCHMAN. GÈNERE: ANIMACIÓ. INT.: DOUGLAS BOOTH, HELEN MCCRORY, SAOIRSE RONAN, AIDAN TURNER, ELEANOR TOMLINSON, CHRIS O’DOWD, JEROME FLYNN. PAÍS: POLÒNIA. ANY: 2017. DUR.: 95 MINUTS. En el passat, l’univers plàstic de Vincent van Gogh ja havia interessat a cineastes com Vincente Minnelli, Robert Altman i Akira Kurosawa. Ara, aquest film ens proposa una immersió total en el seu univers estètic, amb una successió de fotogrames tractats estèticame­nt per convertir-se en autèntique­s pintures, combinant la imatge real i l’animació. El resultat és un aclaparado­r i virtuós espectacle visual, però, malgrat l’esforç de producció, la indagació en la darrera part de la vida del pintor no resulta tan interessan­t, des del punt de vista dramàtic, com la posada en escena mateixa.

 ??  ?? Els fotogrames del film es converteix­en en autèntique­s pintures.
Els fotogrames del film es converteix­en en autèntique­s pintures.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain