La Vanguardia - Què Fem

Art d’inspiració tecnològic­a

ORGANITZAT PEL FESTIVAL MUTEK.ES, EL PROGRAMA DIGI_LAB BY MAZDA EXPLORA LA INTERESSAN­T RELACIÓ HUMÀ-TECNOLOGIA

- L. ANTÚNEZ

Arts audiovisua­ls, tecnologia i conferènci­es es tornen a citar al DIGI_LAB by Mazda, que celebra enguany la quarta edició al seu espai habitual, el Mazda Space de Barcelona. Organitzat pel Festival Mutek.es en col·laboració amb Mazda, l’esdevenime­nt dona cabuda a artistes que desenvolup­en el seu treball com si fos “un laboratori de creativita­t tecnològic­a” i que creen sinergies entre la relació humà-tecnologia i humà-màquina, segons els seus responsabl­es.

Quatre cites

El programa va començar el passat 27 de novembre amb la presència de l’artista Sonic Robots, especialis­ta en sonoritats robòtico-futuristes. L’alemany va presentar el projecte una escultura cinètica que reprodueix música electrònic­a a través de robots musicals i que busca dibuixar el futur de la interacció entre humans i màquines.

Demà dissabte arriba el torn del duet experiment­al Sculpture, integrat pel músic Dan Hayhurst i l’artista visual Reuben Sutherland. Presenten un espectacle en directe amb discos d’animació zootròpica.

La tercera cita és el 17 de febrer i va a càrrec de l’artista de performanc­e i compositor Alexis Langevin-Tétrault. Establert a Montreal, arriba amb el projecte

un espectacle audiovisua­l que, mitjançant la interacció gestual i performàti­ca de l’artista amb cables i artefactes sonors, crea un univers que combina música electrònic­a i electroacú­stica.

Finalment, la quarta trobada és el 9 de març, ja dins de la novena edició del Festival Mutek.es, que se celebra del 7 al 10 de març. El convidat és el britànic Graham Dunning, que treballa amb tocadiscos experiment­als, i l’espectacle porta el nom de Mechanical En aquest directe veurem com Dunning utilitza un sistema de producció de música electrònic­a experiment­al basat en micròfons de contacte, vinils, sistemes mecànics i sintetitza­dors, entre d’altres.

Amb aquest programa, tant Mutek com Mazda aposten “per la innovació, el disseny i la tecnologia amb ànima, generant experiènci­es innovadore­s i autèntique­s en tecnologia, música, disseny, art i creativita­t”, tal com anuncien els seus responsabl­es.

DEMÀ DISSABTE, EL DUET EXPERIMENT­AL BRITÀNIC SCULPTURE PRESENTA AL DIGI_LAB BY MAZDA UN ESPECTACLE EN DIRECTE AMB DISCOS D’ANIMACIÓ ZOOTRÒPICA

DIGI_LAB BY MAZDA

MAZDA SPACE. C/ DEL COMERÇ, 60. DATA: 20/1, 17/2 I 9/3. DE 19.30 A 22.30H. PREU: 5€ (AMB CERVESA).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain