La Vanguardia - Què Fem

Esquí amb autocarava­na, un binomi insubstitu­ïble

EL PLAER DE SER EL PRIMER A LES PISTES, GAUDIR DE LES VISTES DES DEL LLIT I ESTALVIAR QUAN ES VIATJA AMB NENS PETITS SÓN NOMÉS ALGUNS BENEFICIS DE VIATJAR AMB LA CASA A SOBRE

- ELISABETH ESPORRÍN

L’escapada a la neu és sens dubte un dels millors plaers que atorga l’hivern. Els amants dels esports blancs ho saben amb escreix. El fet de ser el primer a deixar la traça sobre l’apreciat mannà o fer la darrera baixada al capvespre no té preu. Per això i per molt més, tenir l’allotjamen­t a peu de pistes s’ha convertit en tot un luxe per a molts.

Tot i això, no sempre és fàcil aconseguir l’albergatge desitjat. La manca de places al costat dels remuntador­s i els preus prohibitiu­s són, tot sovint, peatges difícils de costejar. És per això que la moda de l’autocarava­na ha agafat embranzida durant la temporada d’esquí. Un modus vivendi Cada cop són més els que decideixen aparcar l’autocarava­na o la furgoneta camper al costat de les pistes d’esquí. Es tracta d’una pràctica que ha anat agafant notorietat a les estacions. Una experiènci­a que s’ha fet un lloc a la majoria de pàrquings dels centres hivernals.

I no tan sols per gaudir del paratge o ser el primer a sortir a esquiar. La realitat és que viatjar amb la casa ajuda a reduir la despesa. Un estalvi considerab­le sobretot quan l’escapada es fa amb nens. Al preu dels forfets i les classes d’esquí, cal afegir-hi l’hotel del cap de setmana. I tot això, multiplica­r-ho pel nombre de membres de la família.

Les estacions ho saben, i és per això que unes quantes ja han adaptat diverses zones als pàrquings que facilitin l’estada als aficionats. Són àrees destinades a aquest tipus de vehicles, moltes de les quals disposen de connexió a subministr­ament d’aigua i llum i tenen un sector de buidatge d’aigües residuals. Fins i tot tenen barrera d’entrada i sortida, com si es tractés d’un càmping. Assaborir la llibertat Molts càmpings de muntanya ofereixen l’oportunita­t de fer la temporada d’hivern. Una còmoda opció per als qui els agrada la neu sense complicaci­ons. Perquè aquest tipus de cases itinerants es belluguen a utònomamen­t, i el més envejable que tenen és la facilitat de canviar cada cap de setmana d’estació d’esquí.

Així doncs, l’autocarava­na permet variar in situ de zona esquiable en funció del temps que faci en cada moment. Tot això, amb la comoditat de no haver de fer les maletes a correcuita per marxar cap a una altra estació. Així, si la jornada ha començat amb boira, vent o nevada intensa i, en conseqüènc­ia, s’han tancat les pistes, és tan fàcil com agafar la casa itinerant i canviar d’estació per aprofitar la resta de jornada blanca. Matins amb vistes L’equipament i les comoditats de les autocarava­nes és un altre dels valors afegits. Al matí, per exemple, es transforma en un hotel amb les millors vistes cap a la muntanya. A més, es podran evitar les cues d’accés a les hores punta tant al matí com a la tarda. La comoditat, però, no acaba aquí. El fet de poder baixar amb esquís fins ben entrada la tarda no té preu.

 ??  ?? Proposem descobrir les estacions d’esquí des d’una altra perspectiv­a: amb el propi vehicle.
Proposem descobrir les estacions d’esquí des d’una altra perspectiv­a: amb el propi vehicle.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain