La Vanguardia - Què Fem

Dues nits estereofòn­iques

LA BANDA GAL·LESA PRESENTA EL SEU NOU DISC A BARCELONA AMB DOS CONCERTS A L’APOLO

- O. RODRÍGUEZ

Stereophon­ics actuen durant dues nits, dijous i divendres vinent, a la sala Apolo. La banda gal·lesa presenta a Barcelona la seva última referència d’estudi, Scream Above the Sounds (2017).

La companyia de l’amor tràgic

teclista Chris Davies. Era l’estiu del 1986. Jones va marxar de vacances i el grup va fer un concert sense ell. Quan ho va saber, va abandonar la banda. Cable se’n va anar amb ell. Anys més tard, la parella va iniciar una nova aventura, ara amb Richard Jones com a baixista. Eren els Tragic Love Company, combinació dels noms dels seus grups favorits: The Tragically Hip, Mother Love Bone i Bad Company. Mesos després, el van canviar per Stereophon­ics.

Crits per sobre del so

El seu mànager, John Brand, va comptar fins a 35 discogràfi­ques interessad­es a signar-los. Van decidir-se per V2, el segell creat per Richard Branson cinc anys després de vendre Virgin. Stereophon­ics van estrenar-se de llarg el 1997 amb Word Gets Around.

En ple esclat del brit-pop, ells s’afiliaven al fenomen però deixant entreveure una certa pulsió rock d’accent americà. Després d’àlbums notables com Performanc­e and Cocktails (1999) i (2001), Stereophon­ics van assolir el seu zenit creatiu amb Language. Sex. Violence. Other? (2005) i van entrar aleshores en un cicle de títols irregulars a què van posar fi el 2017 passat gràcies a Scream Above the Sounds, molt probableme­nt el seu millor disc des de fa molt de temps.

STEREOPHON­ICS

ESTIL: INDIE ROCK. APOLO. NOU DE LA RAMBLA, 113. PARAL·LEL (L2, L3). DIJOUS 1 I DIVENDRES 2, A LES 21H. PREU: 30€ PREU ÚNIC (ENTRADES EXHAURIDES PER AL CONCERT DE DIVENDRES ).

 ??  ?? FOTO: ANDREW WHITTON
FOTO: ANDREW WHITTON

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain