La Vanguardia - Què Fem

“Entenem el silenci com un parèntesi per connectar amb nosaltres”

SUSANA LÓPEZ, FUNDADORA DE (SILENCIO) BARCELONA, ENS EXPLICA PER QUÈ ÉS IMPORTANT RE-CONNECTAR AMB UN MATEIX

- SILENCIO BARCELONA LONDRES, 41. TELÈFON: 934 614 184. HORARI: DE DILLUNS A DIVENDRES, DE 9 A 21H. CONSULTEU CURSOS, CONFERÈNCI­ES I CLASSES AL WEB. Silencioba­rcelona.com

Entre l’Eixample i les Corts trobem aquest acollidor espai de 350 m2 que ens aïlla dels sorolls diaris i ens ajuda a recuperar l’equilibri físic, mental i espiritual. Aquesta és la proposta de (silencio) barcelona, un centre que ens acosta a noves maneres de cuidar-nos. Parlem amb la seva fundadora, Susana López Ribera, per saber més del projecte.

Per què vas decidir obrir aquest centre? Per poder compartir algunes de les eines que vaig fer servir en el meu camí de creixement personal i que m’han ajudat a trobar l’equilibri en aquest món cada vegada més sorollós.

Per què s’ha triat el nom (silencio) barcelona? El silenci ens permet fer una parada per connectar amb nosaltres mateixos, evitant el soroll extern i també l’intern, que és el que tenim a la nostra ment. El silenci és essencial a la nostra vida, igual que l’aire que respirem, és des del silenci des d’on es creix. És l’eina perfecta per escoltar-te, per re-connectar amb el teu cor i amb l’essència per viure una vida plena de tu.

Com es pot connectar amb un mateix? Cada persona ho fa des de di- ferents vessants: des de l’alimentaci­ó, amb ioga, amb meditació i fins i tot amb una xerrada que ens descobreix­i alguna cosa nova. El camí per aconseguir anar cap endins d’un mateix es pot fer de diferents maneres. Tots els nostres terapeutes poden ajudar la persona a aconseguir-ho amb diferents eines i teràpies personalit­zades.

Per què és important l’autoconeix­ement? És molt important ser conscients de qui som i per això hem de connectar amb el nostre nucli intern, que està ple de vida i de virtuts. Hem de conèixer les nostres fortaleses, els nostres talents i els nostres valors, així com també tots els programes limitants que no ens permeten gaudir de la vida en plenitud.

Al centre oferiu moltes teràpies. Per què creus que la gent s’hi interessa cada vegada més? La gent està molt més oberta i conscienci­ada a fer quelcom per millorar el seu benestar i la seva salut. Considero que el ioga ha ajudat moltíssim, fer ioga i meditar està fins i tot de moda. Fa anys, jo era de les poques persones del meu entorn que practicava la meditació, i ara és una eina que molts volen conèixer.

Què podem aprendre d’aquestes tècniques? Sobretot, que has d’implicar-te activament en la teva salut. Ha d’implicar un canvi d’hàbits, és com anar al gimnàs: hi pots anar cada dia i posar-te en forma, però si no hi tornes en dos mesos, la perdràs.

Així, cal ser constants amb aquests tractament­s. Aquí entenem la persona com un tot i creiem en una manera de viure que inclou tenir cura de l’alimentaci­ó, la ment i el cos. Sembla que hàgim d’estar malalts per tenir cura de la salut, però no hem d’oblidar que és important prevenir. Si estàs equilibrat físicament, mentalment i emocionalm­ent, tindràs menys malalties. I aquest equilibri depèn de tu mateix, de ningú més.

Quines tècniques oferiu? Oferim teràpies com ara acu- puntura, ayurveda, fisioteràp­ia, shiatsu, massatges terapèutic­s (descontrac­turants, drenatge limfàtic, massatge sacrocrani­al, neurosedan­t, quiromassa­tge i reflexolog­ia), nutrició terapèutic­a, osteopatia, psicoteràp­ia i coaching i polaritat. Cadascuna té com a finalitat millorar la salut i l’equilibri de la persona alliberant-la dels bloquejos emocionals que estan en el cos i connectant-la amb la seva energia positiva per ser la seva millor versió.

Què oferiu a (silencio) barcelona que no puguem trobar en altres centres? Oferim el mètode (silencio). És una metodologi­a exclusiva d’escolta i acompanyam­ent personalit­zat, que parteix d’un diagnòstic inicial en el qual es fa una exploració física de la persona valorant el seu estat físic, mental i emocional, i es detecten els bloquejos energètics que provoquen les dolences físiques o el malestar emocional.

També organitzeu tallers. Explica’m els propers. Tenim una àmplia oferta de cursos, tallers i conferènci­es relacionat­s amb el creixement personal, i van des de nutrició, constel·lacions familiars, meditació, espiritual­itat, ioga i psicologia, entre d’altres. Tots estan impartits per reconeguts ponents que convidem de cada sector. L’últim curs de meditació ha estat tot un èxit i aviat oferirem una conferènci­a sobre el bon amor en la parella.

 ?? FOTO: MIREIA RODRÍGUEZ ?? Susana López al centre del carrer de Londres.
FOTO: MIREIA RODRÍGUEZ Susana López al centre del carrer de Londres.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain