La Vanguardia - Què Fem

Capitalism­e i bondage

APROFITEM L’ESTRENA DE LA CLOENDA DE LA TRILOGIA 50 OMBRES DE GREY PER REVISAR LA COMPOSICIÓ DE LA SEVA FÓRMULA

- E. ROS

El món del cinema s’encarrega d’oferir a cada generació algun film per estimular les hormones. Als anys setanta, molts espectador­s van descobrir els usos alternatiu­s de la mantega, o fins i tot les bondats del sexe tàntric, a L’últim tango a París (1972) i Emmanuelle (1974). Als vuitanta, Mickey Rourke i Kim Basinger van popularitz­ar, a Nou setmanes i mitja (1986), els jocs eròtics amb els productes d’alimentaci­ó que hi pot haver a la nevera. I als noranta, Paul Verhoeven va mesclar el sexe amb la psicopatia a la torbadora Instint bàsic (1992).

Fantasies de la mitjana edat

films. L’autora ha confessat que va escriure aquests llibres per alliberar les fantasies sexuals de la mitjana edat. En qualsevol cas, la versió cinematogr­àfica ha aconseguit anar més enllà d’aquesta franja d’edat i ha conquerit sobretot el públic juvenil.

El sexe després del matrimoni

(1992), i que en els darrers temps s’ha refugiat en la televisió, en sèries de prestigi com House i

Però tant se val qui hi hagi al capdavant, perquè la cinta no pretén ocultar la condició de film fórmula. Encara que els protagonis­tes hagin decidit casar-se, no sembla que això hagi afectat la seva libido. El nou lliurament oferirà les imatges luxoses de sempre i sobretot la peculiar fantasia de submissió i emancipaci­ó que ja és marca de la casa.

CINCUENTA SOMBRAS LIBERADAS

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain