La Vanguardia - Què Fem

La musa de Mèxic

NATALIA LAFOURCADE ACTUA DIJOUS A L’APOLO AMB LES ENTRADES EXHAURIDES

- O. RODRÍGUEZ

Natalia Lafourcade actua el pròxim dijous, dia 15, a la sala Apolo. En un concert per al qual ja fa setmanes que s’han exhaurit totes les entrades, la cantautora mexicana descobrirà al públic barceloní el seu darrer llarg, Musas (2017), treball amb què ret homenatge al folklore del continent llatinoame­ricà.

Tot era creativita­t

Al tombant del mil·lenni, Mèxic va viure un esclat de veus femenines. Una generació de cantautore­s que, seguint l’estela de Julieta Venegas i Lila Downs, es movien fent delicats equilibris entre el rock independen­t i la música tradiciona­l del país. Contingent femení encapçalat per figures com Ximena Sariñana, Carla Morrison i, molt especialme­nt, Natalia Lafourcade.

A casa dels Lafourcade tot era creativita­t. El pare, Gastón Lafourcade, és professor de la Facultat de Belles Arts de la Universita­t Autònoma de Querétaro. La mare, María del Carmen Silva Contreras, una prestigios­a pianista especialit­zada en peda- gogia musical. Només tenia dos anys que la Natàlia ja feia classes de flauta, ball, pintura, teatre, piano, guitarra, saxo, cant… Algú se sorprèn que hagi acabat sent actualment una de les personalit­ats més rellevants de l’escena musical mexicana?

Els primers passos

Lafourcade va debutar el 2002 amb un molt destacable àlbum homònim. Va trigar set anys a publicar el seu successor, el novament molt recomanabl­e Hu Hu Hu (2009). I van haver de passar sis anys més perquè publiqués el seu tercer llarg, Hasta la raíz (2015).

Molt més de pressa han anat les coses amb Musas (2017). El quart treball d’estudi de la cantant, que presenta a Barcelona aquest dijous, és una col·lecció de temes en què es barregen els sons tradiciona­ls de diverses parts del continent amb elements de rock i jazz.

NATALIA LAFOURCADE

ESTIL: POP, ROCK, FOLK. APOLO. NOU DE LA RAMBLA, 113. PARAL·LEL (L2, L3). DIJOUS 15, A LES 21H. PREU: ENTRADES EXHAURIDES.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain