La Vanguardia - Què Fem

Un estiu familiar, saludable i divertit a Mont-roig Miami

DESCOBRIU TOTES LES NOVETATS DEL PROGRAMA D’ACTIVITATS D’ESTIU I TOTES LES ACTIVITATS NÀUTIQUES

- QUÈFEM

Mont-roig Miami és un municipi singular a la Costa Daurada, on el genial artista Joan Miró va estiuejar durant 65 anys. Deuria ser per la simbiosi entre el mar i la muntanya? Pels colors mediterran­is del paisatge? O per la calma de la seva casa de vacances? Descobriu totes les activitats que podeu fer en aqust destí marítim.

Banys de Lluna

Cada estiu, durant els mesos de juliol i agost, s’organitzen els Banys de Lluna, un programa d’activitats i actuacions lúdiques pensat per gaudir en família, que amplien l’oferta lúdica del municipi.

Durant les nits de divendres, per exemple, la Platja Cristall de Miami es transforma en una sala de cinema per gaudir en família de les millors pel·lícules, aptes per a tots els públics. Per una altra banda, els nens i nenes tornen a ser els protagonis­tes de les tardes de diumenge, on l’animació i la gresca omplen el passeig marítim de Miami amb espectacle­s d’aigua i escuma, números de circ i tallers de manualitat­s, entre d’altres.

Excursions guiades

Trobareu fins a tres excursions guiades diferents per descobrir la història i les curiositat­s de Mont-roig i Miami. Enguany, la tradiciona­l excursió guiada dels divendres a l’Ermita i el poble de Mont-roig incorpora la visita al Mas Miró.

Una altra de les excursions és la descoberta del Mont-roig Medieval, una visita nocturna pel casc antic que permet conèixer la història de segles enrere i els elements arquitectò­nics que encara es conserven, com el campanar, els portals de la zona emmurallad­a i la gran església coneguda com la Catedral del Baix Camp.

L’última de les excursions guiades és Pirates a Miramar, explicada per un intèrpret de patrimoni històric que trasllada el visitant a l’episodi real d’atac pirata més ben documentat de la Costa Daurada.

Novetats experienci­als

La Posta de sol a l’Areny és una excursió a peu experienci­al des de Mont-roig fins a l’Espai Natural de la Mare de Déu de la Roca on se sopa de pícnic tot veient la posta de sol, s’observen les estrelles amb guies especialit­zats i s’acaba tornant a peu cap al poble.

Una de les activitats que està tenint més èxit és l’escape room a l’aire lliure i en plena natura, la primera proposta d’Escape Room Outdoors de Catalunya. L’activitat lliga la intriga de resoldre els enigmes que es van plantejant en diverses ubicacions amb el patrimoni natural i cultural de Montroig i la vinculació i obra del pintor Joan Miró.

La més nova i singular de les activitats és Les Nits al Mas Miró. Sopar sota les estrelles, que combina l’observació dels estels de Sant Llorenç a l’agost amb un sopar exclusiu al Mas Miró. dir del mar fent caiac vorejant rocoses cales, pàdel surf en aigües calmades o alliberant adrenalina fent esquí nàutic. La Base Nàutica de Miami Platja és el punt de partida per començar experiènci­es marítimes amb amics i/o família.

A més, a la platja Cristall s’hi troba un parc aquàtic flotant que posa a prova la destresa de grans i petits i és garantia de divertir-se de forma refrescant. També a la platja Cristall s’ha instal·lat recentment un parc de cal·listènia a la mateixa platja, obert a tothom.

Activitats en família

lia, pares i fills connecten emocions i desenvolup­en l’atenció i la relaxació mentre practiquen diferents postures del ioga. Per la seva banda, la Family Area és un espai gratuït i obert a totes les famílies que vulguin passar una estona divertida amb jocs infantils i de platja. A més, disposa de canviador de nadons, microones i zona d’ombra. És un servei que es presta durant juliol i agost a la Family Area de la Platja Cristall de Miami Platja. Més informació:

• turisme@mont-roig.com

• Mont-roigmiami.cat

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain