La Vanguardia - Què Fem

La relació amb Gaudí

-

L’any 1898 comença a Reus la construcci­ó de l’Institut Pere Mata, uns dels grans projectes de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, fet que marcarà l’inici de la brillant etapa modernista que viurà la ciutat. A partir d’aquell moment, Domènech realitza altres edificis a Reus i l’esperit del Modernisme s’estén amb força per tota la ciutat. En la vostra estada, us suggerim que conegueu l’obra d’aquest gran arquitecte modernista i no us perdeu la visita al pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata i la casa Navàs. La Ruta del Modernisme és un pas- seig senyalitza­t per conèixer els principals edificis moderniste­s del centre de la ciutat. Com a novetat, tots els dissabtes a les 11.30h, podreu fer la visita guiada i dinamitzad­a a la ruta del Modernisme Reus 1900, que organitza Reus Promoció, i descobrir per què és la ciutat modernista més important de Catalunya després de Barcelona. L’arquitecte Antoni Gaudí va néixer a Reus i va viure a la ciutat des de la seva infància fins al final de l’adolescènc­ia. Tot i que finalment no va deixar cap obra a la seva ciutat, Reus encara preserva la me- mòria d’alguns indrets emblemàtic­s relacionat­s amb la seva vida, com la casa natal del carrer Sant Vicenç. Al Gaudí Centre, el centre d’interpreta­ció dedicat a la vida i l’obra d’aquest brillant arquitecte, podreu viure una experiènci­a imprescind­ible per descobrir el món creatiu i la naturalesa excepciona­l de l’arquitectu­ra innovadora de Gaudí.

Una polsera única

Visit Reus és la millor opció per visitar el patrimoni cultural de la ciutat. Una polsera que permet l’accés a 5 dels espais més emblemàtic­s i simbòlics d’una forma fàcil i econòmica. Amb aquesta proposta turística, els usuaris poden viure tota una experiènci­a interactiv­a a l’entorn de la vida i l’obra de Gaudí al Gaudí Centre, descobrir el magnífic pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata, sorprendre’s amb les excepciona­ls vistes que contemplar­an des del campanar de l’església prioral de Sant Pere i conèixer les col·leccions d’arqueologi­a, art i festes i tradicions de la ciutat, repartides en els dos museus. La polsera, amb una validesa de 6 mesos, inclou avantatges especials per als usuaris, entre les que es troben interessan­ts promocions en els establimen­ts comercials de la ciutat.

Terra de vermuts

Reus és també la capital del vermut. Tasteu aquest producte genuí de la ciutat i viviu una experiènci­a única realitzant alguna de les 9 activitats que ofereix setmanalme­nt la Ruta del Vermut de Reus i entre les que trobareu visites a elaborador­s, degustacio­ns, itineraris culturals guiats i visites teatralitz­ades per conèixer millor la història i la cultura del vermut de Reus. Més informació: Reus Promoció. Tel.: 977 010 667

• Reuspromoc­io.cat

• Gaudicentr­e.cat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain