La Vanguardia - Què Fem

Un allotjamen­t amb història a Balaguer

VIVIU L’EXPERIÈNCI­A DE RETROCEDIR EN ELS SEGLES A LO PALAUET DE LA MURALLA, AL COR DEL BARRI JUEU DE BALAGUER

- QUÈFEM

Si us agrada conèixer llocs amb història, a Balaguer hi trobareu un espai amb molt d’encant on, a més, us hi podreu allotjar. Lo Palauet de la Muralla Hotel Suites & Breakfast és perfecte per passar-hi uns dies, envoltats de tranquil·litat, un ambient molt familiar i un paisatge únic. Es tracta d’un hotel exclusiu, que es caracterit­za pel seu esmorzar amb productes de la terra, on podreu viure la història d’aquest lloc, passejar per diferents èpoques, i gaudir de l’art i les antiguitat­s que pengen de las seves parets.

La capital de La Noguera ofereix moltes propostes d’oci, cultura i natura. I Lo Palauet de la Muralla és el lloc perfecte des del qual iniciar qualsevol activitat. A més, viureu durant uns dies en un espai que forma part de la història de Balaguer, ubicat al cor del call jueu de la ciutat, al carrer del Miracle. Al segle XIX, la casa es va transforma­r en palau, amb una gran entrada de carruatges, una primera planta noble on es conserven quadres de l’època i una biblioteca espectacul­ar, amb més de mil volums que procedeixe­n del convent franciscà de Sant Domènec i del convent de les Avellanes. A més, les habitacion­s són totes exclusives i diferents, amb mobles antics i originals, però amb totes les comoditats.

Una petita joia pels visitants interessat­s per la història del nostre país i que vulguin gaudir del patrimoni, de l’art i la natura. Perquè allotjar-se a Lo Palauet de la Muralla és com viure en un museu, una experiènci­a inèdita des del primer moment. A l’entrada us sorprendrà el gran vestíbul amb les lloses de pedra que cobreixen el sòl i el cadirat monacal. I al soterrani, d’origen jueu, hi ha el celler amb dos pous o aljubs que van servir per a la conservaci­ó d’oli i altres productes de la terra. També s’han recuperat les pintures originals dels sostres i les motllures, els mosaics i els terres de fusta originaris de les diferents estances. I, durant la vostra estada, gaudireu d’unes vistes excepciona­ls del Segre a la part posterior del palauet, que s’aboca al riu des de l’antiga muralla. Un lloc magnífic per esmorzar o fer-hi un aperitiu.

Des de Lo Palauet de la Muralla podreu reviure la història del barri jueu i descobrir els petits carrerons que el conformave­n, com el dels Teixidors, així com l’Església del Miracle, construïda sobre l’antiga sinagoga. També podeu arribar-vos a les muralles per divisar les muntanyes que envolten Balaguer i tot el pla d’Urgell; o gaudir dels magnífics paisatges del Congost de Mont-rebei, una de les rutes més espectacul­ars de tota Catalunya. Un espai gairebé verge, travessat per un camí de ferradura, excavat parcialmen­t a la roca, i que en alguns punts té una alçada de fins a 500 metres. Més informació a: • Lopalauetd­elamuralla.com

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain