La Vanguardia - Què Fem

Accediu fàcilment a l’alta muntanya

EL BUS DEL PARC NACIONAL D’AIGÜESTORT­ES I ESTANY DE SANT MAURICI I EL TELEFÈRIC DE LA VALL FOSCA ESTRENEN L’ESTIU

-

El Parc Nacional d’Aigüestort­es i Estany de Sant Maurici és una de les fantàstiqu­es joies naturals que s’amaguen entre les comarques de Lleida. Un entorn únic on gaudir d’una gran varietat de rutes i descobrir els seus impression­ants paisatges.

Per poder planificar recorregut­s sense el risc de no poder tornar al punt d’origen, fins el 30 de setembre estarà disponible el Bus del Parc, un servei de transport públic que fa la circumval·lació al parc nacional i connecta el Pla de l’Ermita (l’Alta Ribagorça) i Espot (el Pallars Jussà), passant per la Val d’Aran. Amb quatre expedicion­s diàries, els preus dels bitllets oscil·len entre 1,70 i 11,90 euros, depenent del recorregut, i es poden adquirir al web a www. alsa.es. També hi ha l’opció d’adquirir un abonament de 8,50 euros per tot un dia, sense límit de viatges.

Encant lacustre

Un altre atractiu de la zona és la Vall Fosca, accés sud al Parc Nacional d’Aigüestort­es i Estany de Sant Maurici caracterís­tic pels seus 32 estanys. S’hi pot accedir a través del telefèric de la Vall Fosca, que estarà actiu fins el 30 de setembre i operatiu de 8 a 19 hores per desplaçar els visitants de l’estany de Sallente (1.750 metres) al Gento, punt d’arribada a la cota 2.200. Des d’aquest emplaçamen­t, es poden iniciar diferents i atractives rutes per conèixer aquest magnífic paratge, com ara la via verda del Carrilet, un camí de 5 quilòmetre­s ple d’encant que recorre la via de ferrocarri­l que transporta­va el material per construir la central hidroelèct­rica de Capdella. Aquí també resulta interessan­t visitar el Museu Hidroelèct­ric de Capdella, tenint en compte que es pot comprar un bitllet conjunt per viatjar amb el telefèric i accedir al museu. Una altra ruta d’interès és la GR 11, que comunica la Vall Fosca amb Espot i la Vall de Boí per la vall de Riqüerna, així com la Carros de Foc, que uneix els diferents refugis del Parc Nacional d’Aigüestort­es i Estany de Sant Maurici. El viatge d’anada i tornada per adults val 18 euros (12 euros pels menors de 10 anys), i també és possible adquirir només l’anada per 12 euros (9 pels més petits i 5 per l’últim viatge de pujada del dia). Hi ha diferents tarifes familiars i es pot optar també per combinar el trajecte en telefèric amb una visita guiada o per lliure. Els desplaçame­nts es fan en aproximada­ment 14 minuts en un recorregut lineal de 700 metres a un desnivell de 450 metres. Més informació:

• Gencat.cat/parcs/aiguestort­es

• Vallfosca.net

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain