La Vanguardia - Què Fem

JOHNNY ENGLISH: DE NUEVO EN ACCIÓN

- BLAI MORELL

Johnny English farà tot el possible per protegir el món d’un misteriós malvat. Rowan Atkinson és una de les figures clau de la ficció televisiva dels anys 80 i 90. Especialme­nt gràcies a dues sèries marcades a foc en l’imaginari col·lectiu: L’Escurçó Negre i Mr. Bean. Dos dels personatge­s més meravellos­ament malparits de la televisió, cadascun amb el seu estil, però que van saber arrencar rialles a dojo, especialme­nt perquè al darrere tenien tot un geni de la comèdia: Richard Curtis, el cervell de hits de la comèdia com Quatre bodes i un funeral, Notting Hill i Love Actually.

Apartat un llarg temps dels platós, Atkinson va tornar amb una minisèrie dedicada a un dels grans personatge­s de la literatura: el comissari Maigret, creat per Georges Simenon, en un intent de demostrar que, més enllà de tenir talent còmic, és un intèrpret que pot afrontar papers més seriosos. Però, com diuen, cabra avesada a saltar fa de mal desvesar, i Atkinson s’ha sumat a la tercera part d’una comèdia que va ja protagonit­zar fa anys: Johnny English.

Més Clouseau que English

Un personatge que era, i continua sent, una paròdia de James Bond. Aquí ja està retirat del servei, però no tindrà més remei que tornar al joc, ara que un malvat vol dominar el món. O sigui, res que no hàgim vist centenars de vegades. Per tant, la base del film és una gran quantitat de gags i algun esquer amb què alimentar els cinèfils/serièfils.

I de totes dues coses n’hi ha, encara que més dels primers, on el guionista, el desconegut William Davies –fa olor de pseudònim–, demostra que és un gran fan de la nissaga de pel·lícules de La Pantera Rosa.

No en va, podríem dir que English és una mena de Clouseau traslladat al món dels espies en una bona pila de gags que funcionen. I, pel que fa als esquers, atenció als tres actors que fan cameo a la seu de l’MI7, l’ull d’English al gag del restaurant o algun moment molt Mr. Bean. Prou al·licients per a una comèdia de manual funcional i divertida que amb prou feines arriba als noranta minuts, un altre bon al·licient, en els temps que corren. www ww

DIR.: DAVID KERR. GÈNERE: COMÈDIA D’ACCIÓ. INTÈRPRETS: ROWAN ATKINSON, OLGA KURYLENKO, EMMA THOMPSON. PAÍS: REGNE UNITFRANÇA-EUA. ANY: 2018. DUR.: 88 MIN.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain