La Vanguardia - Què Fem

La nova fornada creativa

L’ONZENA EDICIÓ DE LA FIRA SWAB BARCELONA TORNA AL PAVELLÓ ITALIÀ DE MONTJUÏC

- LAIA ANTÚNEZ

Mentre els grans museus de la ciutat es preparen per començar a inaugurar les exposicion­s de tardor, podeu anar fent un tastet d’art jove i independen­t a la fira Swab Barcelona, que obre portes dijous que ve al Pavelló Italià de Montjuïc.

Una de les novetats principals d’aquesta onzena edició de la fira és el programa The Cactus and the Desert, que reuneix sis joves galeries –dos artistes de cadascuna– de la nova escena artística de Nova York. Les ha selecciona­t el comissari d’origen cubà Omar López-Chaoud, amb la voluntat de “fer una reflexió sobre la sostenibil­itat i sobre la direcció que prendrà aquest món si no respectem la natura com cal”, ens explica Joaquín Diez-Cascón, director de Swab Barcelona.

Tant els directors d’aquestes galeries com els artistes que represente­n són autèntics millennial­s, “nascuts entre el 1985 i el 1995, la majoria, i amb el component d’interès que no han exposat mai a Europa”, afegeix. Preneu nota de les galeries, perquè prometen: Deli Gallery, False Flag, Dutton, Rawson Projects, 321 Gallery i American Medium.

Jugar a la descoberta

També descobrire­u els artistes de tres galeries de nova creació –o amb màxim dos anys de vida–, com Las Palmas (Lisboa), Storage Capacité (Alemanya) i High Gallery (Polònia), al tradiciona­l programa My First Art Fair, i gràcies a Swab Seed us acostareu a diverses propostes creatives, com ara galeries pop-up o col·lectius que trenquen amb els cànons tradiciona­ls de galeria.

Enguany, espais dels Estats Units, Mèxic, el Regne Unit, Colòmbia, Portugal, el Japó i Indonèsia conviuen amb el projecte barceloní Nottwins.

Residència catalana

Un altre programa que repeteix a la fira, Ephemeral, s’ha reforçat gràcies a la col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i, amb la jove comissària Caterina Almirall, mostrarà l’obra instal·lativa de vuit artistes que treballen en tres fàbriques de creació de Barcelona: Fabra i Coats, La Escocesa i Hangar.

Una bona manera de donar una empenta “als joves artistes i al teixit cultural de Barcelona”, diu Diez-Cascón. D’altra banda, el programa Performanc­e presenta-

EL PROGRAMA EPHEMERAL MOSTRARÀ L’OBRA DE VUIT ARTISTES QUE TREBALLEN EN TRES FÀBRIQUES DE CREACIÓ: FABRA I COATS, LA ESCOCESA I HANGAR

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain