La Vanguardia - Què Fem

El Festival de Sitges engega motors

MORITZ DÓNA SUPORT A LA GRAN FESTA DEL CINEMA FANTÀSTIC, QUE CELEBRA ELS 50 ANYS DE 2001: UNA ODISSEA DE L’ESPAI

-

Fa ja cinquanta anys de l’estrena de 2001: Una odissea de l’espai, el film que va revolucion­ar la ciència-ficció. El Festival de Sitges ret homenatge a aquesta obra mestra de Kubrick en una edició amb una programaci­ó espectacul­ar i una llarga llista de convidats. Una allau d’estrelles

El títol encarregat d’encetar la festa serà l’esperat remake de la llegendàri­a cinta de Dario Argento Suspiria, signat per Luca Guadagnino i interpreta­t per Tilda Swinton, que visitarà el Festival i rebrà un Gran Premi Honorífic. També hi haurà altres estrelles premiades per la seva trajectòri­a, com Ed Harris o Nicolas Cage, que presentarà Mandy, un thriller de venjança trepidant signat per Panos Cosmatos.

A més, ens visitaran la musa del blaxplotat­ion i protagonis­ta de Jackie Brown Pam Grier; la icona de la cultura pop i referent feminista Traci Lords; l’actriu alemanya resident a Espanya Helga Liné, figura essencial del fantàstic nacional, i el gran Ron Perlman, un rostre inoblidabl­e per als aficionats, unit al gènere gràcies a títols com Hellboy, que serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la tradiciona­l Sitges Zombie Walk. Halloween, 40 anys després Entre els directors que ens visitaran, trobem el recuperat M. Night Shyamalan, el director d’El show de Truman Peter Weir i el mític John Carpenter, que oferirà un concert de cloenda en el qual interpreta­rà les bandes sonores de títols com La nit de Halloween. Enguany, aquest clàssic del terror dels setanta fa quaranta anys, i és revisat en un reboot que no heu de deixar escapar, dirigit per David Gordon Green i produït pel mateix Carpenter i l’actriu Jamie Lee Curtis.

En l’extensa programaci­ó del Festival, també trobareu la cinta de terror ambientada en la Segona Guerra Mundial i produïda per J.J. Abrams Overlord, de Julius Avery; la inquietant Apostle, de Gareth Evans, que ens endinsa en l’ambient d’una perillosa secta de principis del segle i el musical Clímax, un viatge a l’infern signat per Gaspar Noé en què uns ballarins de dansa s’apunten una intensa rave.

A més, aquests dies podreu gaudir de diverses exposicion­s, com la que està dedicada al cinema slasher o l’homenatge a Frankenste­in, la creació literària de Mary Shelley que celebra el bicentenar­i.

 ??  ?? Suspiria és una de les pel·lícules més esperades del Festival.
Suspiria és una de les pel·lícules més esperades del Festival.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain