La Vanguardia - Què Fem

Shakespear­e, Llach i Dagoll Dagom

LA COMPANYIA CATALANA ESTRENA UNA ADAPTACIÓ PERSONAL DE SHAKESPEAR­E QUE REFLEXIONA SOBRE ELS REFUGIATS

-

Després de 44 anys als escenaris, Dagoll Dagom emprèn, per fi, la primera aventura shakespear­iana. Es tracta d’una adaptació original de Pèricles, el príncep de Tir, una de les obres menys representa­des del bard d’Avon (a Catalunya no s’ha pogut veure mai), que recrea la idea del viatge com una metàfora de la vida. Després de les funcions prèvies del 22 i el 23 de setembre, el dilluns 24 podreu assistir a la funció solidària, amb Proactiva Open Arms i Creu Roja, destinada a ajudar els refugiats. El dimecres 26, a les 20.30h, tindrà lloc l’estrena oficial. Crònica d’un viatge incert L’obra ens mostra una nena en un camp de refugiats que plora la pèrdua dels pares, fins que troba un personatge fantàstic que, per alleujar-la, li explica la història de Pèricles, el príncep que es veu obligat a fugir del seu poble perseguit pel governador Antíoc. Comença així una crònica plena d’aventures, amor, gelosia, dolor i redempció; el relat d’una vida de pèr- dues i naufragis, com la de la nena que anhela retrobar-se amb la família.

Les aventures de Pèricles tenen lloc en indrets de la Mediterràn­ia on ara passen els dramàtics fets relacionat­s amb la migració del Pròxim Orient. La fugida de Pèricles serveix a la companyia per reflexiona­r sobre l’horror que viuen els que fugen de la devastació de la guerra. Un espectacle total

La proposta de Dagoll Dagom, a més, compta amb música basada en l’obra de Lluís Llach. La seva cançó Maremar ha portat el grup teatral a rebatejar l’espectacle amb aquest nom que evoca metàfores inspirador­es.

Andreu Gallén és l’encarregat de convertir la músi- ca de Llach en un reguitzell d’atmosferes sonores que acompanyen el viatge de Pèricles, juntament amb la dansa d’Ariadna Peya. Un espectacle total format per música, veu, text i moviment que es fonen en una proposta innovadora. Roger Casamajor, Anna Castells, Cisco Cruz, Mercè Martínez, Marc Pujol, Aina Sánchez, Marc Soler, Elena Tarrats i Marc Vilajuana són els nou joves actors i actrius encarregat­s d’interpreta­r els més de trenta personatge­s que desfilen al llarg de la funció.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain