La Vanguardia - Què Fem

De ruta per les galeries d’art

EL BARCELONA GALLERY WEEKEND CELEBRA LA QUARTA EDICIÓ AMB LA PARTICIPAC­IÓ DE 28 GALERIES

-

Va néixer ara fa quatre anys amb l’objectiu, entre d’altres, d’eliminar la barrera psicològic­a que de vegades ens impedeix entrar a les galeries d’art. Però, en aquest temps, el Barcelona Gallery Weekend ha aconseguit això i molt més i s’ha consolidat com una “cita imprescind­ible”, tal com diu la seva directora, Susanna Corchia, en l’agenda artística barcelonin­a i de l’Hospitalet. Creixement constant

N’és una prova que, enguany, l’esdevenime­nt s’amplia a cinc dies, a partir del dimecres 26 de setembre, i incorpora el nou programa Artévete, que vol acostar el públic no profession­al al mercat de l’art. “Volem convidar aquells que ja estan familiarit­zats amb el món de l’art a fer un pas més, a animar-se a comprar”, explica Corchia, i insisteix que volen trencar amb els habituals mites que l’art no és assequible. “L’art el tenim a l’abast, no tot són les xifres que sentim a les grans subhastes”, diu. Ho faran a partir de visites guiades, trobades i xerrades amb joves col·leccionist­es que explicaran la seva experiènci­a de manera pràctica i informal. Cal inscriure-s’hi a Artevete.com. Galeries i intervenci­ons

Pel que fa a les galeries, enguany són 28 les que participen en el BGW –cinc més que el 2017– i exposaran l’obra de 46 artistes, a més de fer altres activitats paral·leles. ADN Galeria, 3 Punts, Bombon Projects, Senda, L&B Contempora­ry Art, RocioSanta­Cruz... en són només algunes.

També es manté el programa Composicio­ns, amb intervenci­ons artístique­s en cinc emplaçamen­ts singulars i amb història: les Torres Venecianes, la Casa Vicens, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, el recinte de l’Escola Industrial i l’antiga fàbrica Industrial Akroli de l’Hospitalet de Llobregat. “Espais que veiem cada dia però que es presenten amb una nova mirada”, comenta la directora. I les rutes guiades ARCO GalleryWal­k, que, el 29 i 30 de setembre, faran una dotzena d’itineraris per les galeries de l’Eixample, el Poblenou i Ciutat Vella, entre d’altres. Cal inscriure-s’hi gratuïtame­nt a: office@artbarcelo­na.es.

Una darrera novetat: el BGW estrena un punt d’informació, situat a la Fundació Tàpies, un bon centre neuràlgic per iniciar la vostra ruta artística.

 ??  ?? La galeria RocioSanta­Cruz durant el BGW 2017.
La galeria RocioSanta­Cruz durant el BGW 2017.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain