La Vanguardia - Què Fem

Entre el dolç i el salat

EL RESTAURANT LÍNIA APOSTA PER LA CARTA DE POSTRES I OFEREIX GASTRONOMI­A DE PROXIMITAT

- ANNA TORRENTS

Les línies rectes del pla Cerdà són la inspiració per al nom d’aquest restaurant situat dins l’Almanac, l’hotel de cinc estrelles més nou de la ciutat, que vol ser un punt de trobada entre els d’allà i els d’aquí. Una filosofia que es tradueix en un restaurant a peu de carrer, amb una carta d’inspiració local en un entorn internacio­nal. Hi trobareu una extensa oferta de plats mediterran­is elaborats amb ingredient­s de proximitat, molts d’ecològics, en un entorn elegant i urbà dissenyat per Jaime Beristain. A la cuina, es combinen les experiènci­es del xef executiu Sergio Ruiz amb les de Joan Lleixà, format a El Celler de Can Roca, Ferran López, que ha treballat al Lasarte, i la cada vegada més reputada rebostera Lucila Canero. Un gran equip que aconseguei­x que una proposta en principi clàssica es converteix­i en un joc estètic de sabors dolços i salats. Elaboracio­ns compartide­s

Una bona opció per a una primera visita al Línia és demanar-hi el menú per compartir. Una selecció de plats mediterran­is excel·lentment executats que permet fer un pica-pica en parella, tant al migdia com a la nit. Al menú de nit trobareu entrants com la cremosa stracciate­lla de burrata (servida amb guacamole, olives negres i pinyons), els musclos gallecs a la marinera, lleugerame­nt picants, o el joc de colors de l’amanida vermella, amb síndria, maduixes i magrana.

El nostre plat preferit, però, són els cors de carxofa a la brasa, acompanyat­s de ceps confitats i servits sobre una excepciona­l crema de pinyons torrats. Un plat umami que s’ha mantingut a la carta pel gran èxit que ha tingut entre els comensals.

Pel que fa als plats principals, podreu compartir l’arròs de sípia de Llançà (amb un gust molt intens, capaç de reduir les bondats d’una paella al petit format) i la brinça de vaca gallega, que combina la dolçor dels albercocs a la brasa amb el chimichurr­i d’axiote.

Si preferiu demanar a la carta, trobareu especialit­ats com l’arròs d’ibèrics amb botifarra de Wagyu, el peix de llotja de Llançà i els pappardell­e negres amb gambes vermelles, també de Llançà. Enginy per postres

En molts restaurant­s, les postres són un extra dolç que podem afegir o no a l’àpat i que sovint és un mirall de les modes del moment (com l’habitual tríada de coulant, cheesecake i brownie). Però al Línia les postres són tan importants que fins i tot equiparen en nombre els plats salats (hi ha més d’una trentena de dolços per triar!).

Darrere d’aquesta forta aposta es troba Canero, formada al Gremi de Pastisseri­a de Barcelona i a la pastisseri­a Takashi Ochiai. És brillant la seva escuma de coco amb pinya saltada i alfàbrega, que s’atreveix a jugar amb el xili en un fals coco dissenyat especialme­nt per al restaurant. També és esplèndida la Sacher DO Almanac, que combina l’amargor de la taronja amb una intensa xocolata negra –aquí no són addictes al sucre, ben al contrari: es vol que cada ingredient sigui recognosci­ble i tingui protagonis­me per si sol–. Un motiu més que suficient per deixar-se seduir per aquest restaurant obert al món.

LÍNIA

wwww

HOTEL ALMANAC. GRAN VIA DE LES CORTS CATALANES, 619. TEL.: 930 187 451. HORARI: CADA DIA, DE 13 A 15.30H I DE 19.30 A 22.30H. MENÚ DE MIGDIA: 26€. MENÚ DE NIT: 39€. PREU MITJÀ CARTA: 50€. 15% DE DTE.

Liniabarce­lona.com

wVINS I CAVES SOLIDARIS

Coincidint amb la Mercè, una setantena de cellers de les dotze DO catalanes participar­an en la 38a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Situada entre la Torre Mapfre i l’Hotel Arts, aquest esdevenime­nt de 1.600 m2 també inclourà tastos de productes de proximitat (embotits, formatges, postres i coques) i de vins guardonats als premis Vinari, que reconeixen els millors vins catalans de l’any. 38a MOSTRA DE VINS I CAVES DE CATALUNYA. MOLL DE LA MARINA. DEL 21 AL 24 DE SETEMBRE. CONSULTEU PREUS I HORARIS AL WEB.

Incavi.gencat.cat

• PROPOSTES SLOW

Els Jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, acullen cada dissabte un mercat amb productes de quilòmetre zero de productors locals. Amb l’objectiu d’escurçar la distància entre la terra i la taula, aquesta iniciativa coordinada pel moviment Slow Food també organitza showcookin­gs, xerrades, concerts i diverses activitats per als petits, a l’espai Slow Kids. MERCAT DE LA TERRA. SLOW FOOD BARCELONA. JARDINS DE LES TRES XEMENEIES. AV. DEL PARAL·LEL, 49. HORARI: DISSABTE, DE 10 A 16H. PREU: GRATUÏT.

Slowfoodbc­n.cat

 ??  ?? Les presentaci­ons acurades dels plats caracterit­zen el restaurant de l’hotel Almanac.
Les presentaci­ons acurades dels plats caracterit­zen el restaurant de l’hotel Almanac.
 ??  ?? L’equip format per Ferran López, Lucila Canero i Joan Lleixà.
L’equip format per Ferran López, Lucila Canero i Joan Lleixà.
 ??  ?? Els millors vins al Moll de la Fusta.
Els millors vins al Moll de la Fusta.
 ??  ?? Productes locals al Poble-sec.
Productes locals al Poble-sec.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain