La Vanguardia - Què Fem

La tardor a peu de platja

GASTRONOMI­A MEDITERRÀN­IA, OCI I VISTES IMMILLORAB­LES AL MAR CONFLUEIXE­N A LA DAURADA DE VILANOVA I LA GELTRÚ

- LAIA ANTÚNEZ

Sempre costa tancar la temporada d’estiu, oblidar el mar, les vacances i donar la benvinguda a la tardor. A l’extrem del Moll de Ponent de Vilanova i la Geltrú, al costat de la platja de Ribes Roges, La Daurada es pot convertir en el refugi perfecte per als que es neguen a guardar les xancletes a l’armari. Per als qui no coneguin l’espai, es tracta d’un complex gastronòmi­c i d’oci que té diferents restaurant­s i terrasses, però, sobretot, unes vistes impression­ants al litoral vilanoví.

Enguany han inaugurat dos espais, La Marabanda i la Cala Tintorera, i ja cal que us afanyeu a visitar-los, perquè a final de setembre tancaran portes, fins la temporada vinent. Perquè feu boca: el primer, amb piscina d’aigües turqueses inclosa, s’inspira en els xiringuito­s clàssics, sobretot per la carta, a base de brasa i peix, tot i que té una posada en escena força elegant. El segon, amb accés directe al mar, aposta pel pica-pica i per un públic més jove.

Octubre, un mes de novetats

A partir de l’octubre, ambdós espais cedeixen tot el protagonis­me culinari al restaurant Mirador, el primer que es va instal·lar en aquest racó de Vilanova. Qui gestiona els fogons és el xef Lluís Casas, que, amb l’assessoram­ent de Carles Tejedor, aposta pels preceptes de la cuina mediterràn­ia i les tècniques culinàries d’avantguard­a.

A la tardor hi trobareu una carta nova amb protagonis­tes com els bolets, les aus i les verdures de temporada i, evidentmen­t, amb propostes que miren al mar.

Veureu que fan honor al seu nom i proposen diferents plats elaborats amb daurada (orada). És el cas del Bullit La Daurada, una recepta balear que han adaptat al seu estil –fan servir daurada, patata i maionesa de safrà, a diferència de la recepta original– i que serveixen en dos temps: d’una banda el peix

La Daurada s’inspira en els xiringuito­s clàssics, amb una carta a base de brasa, arròs i peix. i de l’altra l’arròs. També hi podeu tastar la daurada en adob, amb una presentaci­ó i un fregit ben especials, i la clàssica daurada a la sal. Tampoc s’obliden del producte local, com la gamba de Vilanova, que preparen a la planxa, ni dels arrossos, com el caldós amb llamàntol o el negre, que també rubriquen amb sípia de Vilanova.

Un racó per a la música

Les nits del cap de setmana, qui vulgui menjar de manera informal trobarà, a la Bocateria de La Daurada, entrepans gurmet, com l’espectacul­ar roll ribs de costella a la barbacoa amb envinagrat­s, i podran acabar la vetllada a l’aire lliure, prenent una bona copa amb la música del DJ resident.

I és que la programaci­ó musical és un dels altres punts forts. Si bé l’agenda d’activitats dels pròxims mesos es presenta menys intensa, convé que prengueu nota de concerts com el del cantautor madrileny Ismael Serrano, que repassarà els seus vint anys de trajectòri­a musical (6/10). També celebraran el festival Moonlovers, dedicat a la música electrònic­a (12/10). Hi tenen experiènci­a, ja que a l’estiu acullen tots els concerts diürns del Vida Festival. Així que ja ho sabeu, tot i tenir la tardor a tocar, al costat del mar, la sensació d’estiu sempre sol perdurar.

LA DAURADA

PL. DEL TRAJO DE GARBÍ, S/N. PORT ESPORTIU. VILANOVA I LA GELTRÚ (BARCELONA). HORARI: DE DL. A DJ., DE 12 A 17H; DV. I DS., DE 12 A 17H I DE 20.30 A 3H; DG., DE 12 A 17H (HORARI A PARTIR D’OCTUBRE). TEL.: 938 159 820. PREU MITJÀ: 35€ (RESTAURANT MIRADOR).

Ladauradab­eachclub.com

 ??  ?? FOTOS: CLAUDIO VALDÉS
FOTOS: CLAUDIO VALDÉS
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain