La Vanguardia - Què Fem

Doble celebració

EL RECONEGUDA BANDA BARCELONIN­A CELEBRA VINT ANYS DE CARRERA DINS DEL MARC FESTIU PEL PRIMER QUART DE SEGLE DEL MÍTIC ESPAI GRACIENC HELIOGÀBAL

- LLUÍS S. CEPRIÁN

A hores d’ara no podem negar una evidència, i és que els Mishima són una de les formacions més importants de l’escena pop en català dels últims temps. El concert de diumenge serà una celebració doble: tant l’efemèride del grup (20) com la de l’Heliogàbal (25) compartira­n protagonis­me a l’hora del vermut.

‘AQUÍ I ARA’

Els Mishima ja fa dues dècades que existeixen com a banda. Amb una trajectòri­a molt heterogèni­a, van començar l’any 99 i, aviat, van arribar els seus dos primers àlbums, que, com era costum a l’escena alternativ­a d’aleshores, eren en anglès. Va ser amb el tercer treball, Trucar a casa. Recollir les fotos. Pagar la multa, quan van virar cap a la senda de l’acceptació creixent. Amb Set tota la vida van començar un període ascendent que els va portar a tocar el cel unes quantes vegades, amb reconeixem­ents per part de la premsa especialit­zada: Ordre i aventura i Ara i res, com a millor disc de l’any per Enderrock, els anys 2010 i 2017. Així, fins a arribar a Aquí i ara, primer disc gravat en directe, on es reflecteix l’energia de la banda que lidera David Carabén.

SEGELL DE QUALITAT

El barri de Gràcia sempre ha estat un dels vèrtexs musicals de la ciutat de Barcelona. Hi conflueixe­n músics, botigues de discos, segells discogràfi­cs i bars on tots aquests agents es troben i intercanvi­en idees. L’Heliogàbal ha estat un dels epicentres d’aquestes trobades. Joan Luna, redactor en cap de Mondo Sonoro, n’és un i ens ho explica: “L’Heliogàbal ha estat el centre de reunions de moltes bandes. Primer, bandes de l’òrbita del Bcore i, després, ampliant el cercle fins a esdevenir un lloc de referència per a l’escena de Barcelona”. Dani Cantó, fotògraf musical, activista cultural i programado­r de l’Heliogàbal fins a l’arribada de l’estat d’alarma, ens comenta: “L’important de l’Heliogàbal és que no hi ha un sol Helio, sinó que hi han hagut molts Helios al llarg de la seva història. Ha estat un espai en què l’amo, Albert Pijuan, ha sabut trobar músics i entusiaste­s de l’escena barcelonin­a que han servit de pont perquè alguns dels talents més importants de la ciutat debutessin, actuessin i fessin de l’Heliogàbal casa seva”.

‘AQUÍ I ARA’ ÉS EL PRIMER DISC DE MISHIMA GRAVAT EN DIRECTE, ON ES REFLECTEIX L’ENERGIA DE LA BANDA QUE LIDERA DAVID CARABÉN

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain