La Vanguardia - Què Fem

Els bols de Sinatra

EL DUMBO CAFÉ S’INSPIRA EN EL COLOR PREFERIT DEL CROONER I EN UN DELS BARRIS MÉS COSMOPOLIT­ES DE NOVA YORK PER OFERIR UNA MINUTA PERFECTA PER AL DELIVERY

- ANNA TORRENTS

Els records us portaran ràpidament a l’elefant de grans orelles que aprenia a volar gràcies a un ratolí, però res més lluny de la realitat: aquest Dumbo de què avui us parlem s’inspira en l’acrònim d’un dels barris més moderns de Brooklyn. L’esperit del Down Under the Manhattan Bridge Overpass és el punt de partida del nou cafè del Grupo San Telmo, que s’especialit­za en menjar fresc, saborós i amb tendència ecològica presentat en forma de bols, sandvitxos i cafès d’especialit­at. Un espai vitalista i sostenible on el taronja és el color que mana, que va obrir recentment a l’antic Café San Telmo .Ique ja ho va fer amb la idea de fomentar el menjar per emportar-se, una filosofia clau en els temps actuals que, cal dirho, broden a la perfecció.

VOLTA AL MÓN

Les ales que acompanyen el logotip de Dumbo no enganyen: la carta sobrevola clàssics gastronòmi­cs de tot el món, amb parades a Hawai (amb generosos pokes de tonyina o salmó), el Perú (amb l’absolutame­nt recoamb manable arròs chaufa, espàrrecs, katsuobush­i i ou escaldat) o Tailàndia (en forma d’un saborós pad thai amb ceba tendra, tamarinde i xiitake), per citar només algunes referèncie­s internacio­nals.

Tampoc no amaguen l’amor pels ous en totes les versions, així com per les hamburgues­es de qualitat, una de les quals és vegana i les altres dues estan elaborades amb vedella ecològica. Ens encanta la Manhattan, que combina ceba confièxits tada amb un suculent ou escaldat que esclata a la boca i dona untuositat al conjunt. L’addictiva ceba de l’hamburgues­a també la podem trobar en un altre divertimen­t de la casa: el Bikini & onions, amb carn de gall dindi i formatge cheddar desfet.

Un dels grans de la minuta, però, és la seva proposta de brunch box, només disponible els dissabtes i diumenges, que inclou ous Benedict amb bacó cruixent o salmó marinat, un tros de pastís o un pancake de la casa (acabats de fer, amb Nutella, fruita o xarop d’auró) i un suc natural o refresc. Una gran manera de començar el cap de setmana.

POSTRES I CAFÈ ECOLÒGIC

Més divertimen­ts a l’hora de les postres: el tiramisú de matxa, elaborat amb crema de mascarpone, és lleuger, equilibrat i terribleme­nt addictiu, mentre que la versió del pastís de formatge, que amaga un cor cremós de brie, s’eleva amb una contundent compota de gerds i nabius. Si voleu estar a la moda, però, haureu de demanar l’açai frozen amb plàtan, maduixa, nabius i granola. I no oblideu una cosa important per tancar l’àpat: tastar el cafè d’especialit­at ecològic i de comerç just Orang Utan Coffee, amb què podreu contribuir a protegir l’ecosistema de l’orangutan de Sumatra.

DUMBO CAFÉ

BUENOS AIRES, 60. TELÈFON: 934 391 709. HORARI DELIVERY (A TRAVÉS DE GLOVO): CADA DIA, DE 9 A 17H. PREU MITJÀ CARTA: 20€; BRUNCH BOX (NOMÉS CAPS DE SETMANA I FESTIUS): 18€. APLIQUEN UN 10% DE DTE. SI ANEU A BUSCAR LA COMANDA AL RESTAURANT. • Gruposante­lmo.com

AQUEST ESPAI VITALISTA I SOSTENIBLE VA OBRIR A L’ANTIC CAFÉ SAN TELMO AMB LA IDEA DE FOMENTAR EL MENJAR PER EMPORTAR-SE

 ??  ?? Les hamburgues­es s’acompanyen de patates, moniatos i amanida. A sota, l’‘açai frozen’.
Les hamburgues­es s’acompanyen de patates, moniatos i amanida. A sota, l’‘açai frozen’.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain