La Vanguardia - Què Fem

Que comenci l’espectacle!

LA FIRA DE CIRC DE CATALUNYA TRAPEZI CELEBRA 24 ANYS A REUS AMB VINT DE LES MILLORS COMPANYIES DE CIRC DEL PAÍS, QUE ES PODRAN VEURE EN VIU I EN DIRECTE

- PILAR MAURELL

El circ no hi ha qui el pari i, aquest cap de setmana, Reus serà l’epicentre dels millors espectacle­s a la Fira de Circ de Catalunya Trapezi, que enguany celebra una 24a edició molt especial, amb nous espais i escenaris. Del 23 al 25 d’octubre, la capital del Baix Camp viurà el tercer episodi d’aquesta fira amb el millor talent nacional. Si al maig es van presentar espectacle­s de manera virtual i el mes de juliol es van celebrar jornades profession­als, ara toca veure tots els artistes en directe i amb les màximes mesures d’higiene i seguretat.

ENCARA MÉS ESPECTACLE­S

Precisamen­t per això, enguany hi ha més espais que mai. A l’aire lliure, es faran espectacle­s a la plaça de l’Arquitecte Antoni Sardà i al pàrquing de Sant Serapi. També hi haurà dues carpes de circ a la plaça d’Anton Borrell i al Mas Iglesias. A més, l’espai familiar Trapexic canvia d’ubicació i se situa a la bassa del Mas Iglesias, amb espectacle­s gratuïts dins de les festes de la Misericòrd­ia. Hi veurem, entre d’altres, La bella Tour, amb dos pallassos com a protagonis­tes que hauran de fer tots els papers de l’auca.

I és que més de vint companyies de tot el país ja ho tenen tot a punt per fer-vos emocionar i riure amb el millor circ contempora­ni. A Reus també trobareu la proposta Mentir lo mínimo, una idea original de la companyia Alta Gama; i dos guanyadors del Premi Nacional de Circ: la companyia Vavién Circo i el seu Esencial ,i el 24è Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris, que presenta Sopa i el que el vent no s’emportà, que ens parla amb molt d’humor d’un dinar de Nadal que s’allarga a través de diverses generacion­s.

MALABARS I UNA BANDA

Tampoc la companyia de Manolo Alcántara no s’ha volgut perdre el Trapezi, i porta a Reus una reflexió sobre els somnis i la realitat amb el seu Déjà Vu. Mentre que la Cia Pistacatro i la seva Orquestra de Malabares tancarà el festival amb sis malabarist­es i una banda municipal damunt de l’escenari. Un concert on els malabarist­es faran de ballarins aeris i els músics d’actors. I que completa una proposta familiar de tres dies plena de rialles per gaudir del millor circ.

TRAPEZI 2020

FIRA DE CIRC DE CATALUNYA TRAPEZI. DIVERSOS ESPAIS DE REUS. DATA: FINS AL 25 D’OCTUBRE. PREUS: DE 2 A 8€, SEGONS ESPECTACLE. • Trapezi.cat

 ?? FOTO: RAQUEL GARCÍA ?? El festival Trapezi ens permet veure l’espectacle ‘Déjà vu’, de la companyia de Manolo Alcántara.
FOTO: RAQUEL GARCÍA El festival Trapezi ens permet veure l’espectacle ‘Déjà vu’, de la companyia de Manolo Alcántara.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain