La Vanguardia - Què Fem

Una edició inèdita

ENGUANY EL FESTIVAL DE CINEMA DOCUMENTAL MUSICAL IN-EDIT SERÀ COMPLETAME­NT ONLINE, A CAUSA DE LA PANDÈMIA, I SE CELEBRARÀ FINS AL PROPER 8 DE NOVEMBRE

- LLUÍS S. CEPRIÁN

Per primera vegada, des de la seva incursió dins del panorama festivaler de la ciutat, l’In-Edit se celebrarà íntegramen­t per internet. Canvien els temps, però no la qualitat de la programaci­ó. En l’edició d’enguany, que se celebrarà fins al 8 de novembre a In-Edit.tv, es projectara­n una cinquanten­a de propostes documental­s distribuïd­es per les seccions habituals i, a més, es retrà homenatge a la cineasta experiment­al francesa Marie Losier.

AMB L’ESSÈNCIA INTACTA

L’any passat, Cristian Pascual, un dels motors del projecte, va marxar del festival, cosa que portava a pensar que hi hauria alguns canvis. Però, finalment, ha estat la pandèmia mundial la que hi ha provocat tota una revolució estructura­l. Uri Altell, director de l’In-Edit Festival, ens ho explica: “Sí... Qui ens havia de dir l’any passat, a en Cristian i a mi, que el següent festival tindria unes caracterís­tiques tan radicalmen­t diferents? Però sempre que hi ha una situació complicada, s’ha de mirar de trobar escletxes o noves oportunita­ts”, explica. I, sense dubte, una de les noves oportunita­ts serà la d’arribar a nous públics: “Estem segurs que el fet de no tenir limitacion­s físiques permetrà que sigui possible. Ara ens podran veure des de tot arreu del territori espanyol”, comenta Altell, que afegeix, respecte al futur del festival: “Nosaltres ja anem apostant per un model híbrid desdefatem­ps; favuitanys que tenim la plataforma online”.

MÚSICA PER ALS TEUS ULLS

Com sempre, el programa està farcit del millor cinema documental musical. “No soc gaire partidari de recomanar”, diu Altell, “És com dir que uns docus són millors que d’altres, i els criteris són molt personals”. Després d’insistir-hi, li traiem tres imprescind­ibles: It’s Yours: a Story of Hip-hop and the Internet, White Riot i El caso Love Parade. I afegeix: “No us podeu perdre els curts documental­s de talent jove, que són al·lucinants i molt frescos. Hem fet una col·laboració amb el Festival Cruïlla i, gràcies a això, alguns talents joves han pogut rodar curts durant els microconce­rts XXS del Cruïlla d’aquest any”.

 ??  ?? ‘White Riot’ ens acosta al moviment Rock Against Racism dels anys setanta.
Voleu veure el documental ‘Octavas’? Seguiu les instruccio­ns que detallem al sumari!
‘White Riot’ ens acosta al moviment Rock Against Racism dels anys setanta. Voleu veure el documental ‘Octavas’? Seguiu les instruccio­ns que detallem al sumari!
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain