La Vanguardia - Què Fem

S’OBRE EL TELÓ

-

El gremi teatral també ha estat un dels que han insistit més a reivindica­r la seguretat dels seus espais. Des del confinamen­t del març, han après a adaptar-se a la nova situació per poder tancar i tornar a obrir quan calgui amb rapidesa i efectivita­t.

Així ens ho explica Juan Carlos Martel Bayod, director del Teatre Lliure: “Al març vam haver de tancar el teatre i també aturar tota l’activitat interna de la institució. En aquell moment, vam decidir reinventar-nos anant cap al món digital”. El resultat va ser el que ell anomena “la quarta sala del teatre”, La Sala Online del Teatre Lliure, que ofereix enregistra­ments de qualitat de produccion­s pròpies, radiodrame­s i l’adaptació de clàssics amb il·lustracion­s destinats al públic infantil.

Per a Bayod, “el món teatral ha rebut aquest primer tram amb felicitat continguda. Malgrat que els aforaments estan limitats, celebrem que el públic pugui ampliar el toc de queda fins a les 23h, presentant la localitat en cas que se li requereixi, per poder arribar a casa a temps”. El director del Lliure no té cap dubte de la seguretat de les sales teatrals: “Per descomptat, hem complert tots els protocols de públic, treballado­rs i de les pròpies activitats. Això fa que, en cas que hi hagi algun brot, sigui molt fàcil de rastrejar”.

En la segona onada, ens diu, “vam aprendre a ser més àgils. Ara que hem reobert, estem preparats per continuar amb les funcions. Al Lliure de Gràcia, amb l’espectacle

i a Montjuïc, amb A més, al desembre, si tot va bé, estrenarem d’Anton Txékhov, amb direcció de Julio Manrique”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain