La Vanguardia - Què Fem

LA PEL·LÍCULA TORNA A COMENÇAR

- Voleu veure el tràiler d’aquesta pel·lícula?

Les sales de cinema ja arrossegav­en una crisi que el coronaviru­s ha agreujat de manera considerab­le. Això ha contribuït al fet que, en poc temps, apareguin propostes que reformulen aquests espais per ferlos més polivalent­s. Com bé explica

Ramon Biarnés, director general de Cinesa, el seu grup va decidir reinventar-se oferint els cinemes per fer-hi esdevenime­nts. També proposen reservar la sala per mirar una pellícula de manera exclusiva o per jugar a videojocs en una pantalla gran.

Biarnés reivindica la tasca que van fer els exhibidors, des de l’inici de la pandèmia, per “anar més enllà del que se’ns demanava en matèria de seguretat. Durant aquest temps, hem donat formació específica als treballado­rs, hem desinfecta­t les sales amb cura, hem posat senyalísti­ca... Tot això ens ha permès certificar que no s’ha produït cap focus d’infecció en una sala de cinema”.

Nacho Cerdà, responsabl­e de la

Sala Phenomena Experience, per la seva banda, encara aquest retorn amb molts ànims, però, també, preocupat. “El tancament durant tants mesos un mateix any ens ha afectat considerab­lement, i ara, com tants cinemes i tants negocis, estem en una situació precària. Malgrat tot, no podem ser pessimiste­s i començarem aquesta setmana amb entusiasme i una programaci­ó que creiem que és molt… Phenomena”.

Per pal·liar la difícil situació que han viscut aquest any, han posat en marxa la iniciativa que permetrà reconduir una mica el negoci i, alhora, “donar l’oportunita­t als nostres amics i mecenes d’entrar en l’aforament, límit que també afecta la resta de sales d’espectacle­s. A més, tornen festivals com el Temporada Alta, que reobre amb una programaci­ó de 36 espectacle­s presencial­s, fins al 22 de desembre, i unes 50 propostes al canal online A distància. També el Festival Mil·lenni, que inaugura la temporada d’hivern amb dos concerts a la basílica de Santa Maria del Mar, els dies 18 i 19 de desembre.

Altres festivals que han anunciat que tornen al circuit cultural inclouen el Sala BCN, al castell de Montjuïc, el Festival de Jazz de

27/11/2020

Seguiu les instruccio­ns que detallem al sumari!

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain