La Vanguardia - Què Fem

CÒCTELS AMB CARÀCTER

-

Tot viatger que hagi anat a parar a l’Índia sap que una de les grans sorpreses gastronòmi­ques del país asiàtic és el pa. Sí, el pa. Els forns tendur, la gran varietat de receptes casolanes i la predilecci­ó per cuinar-ho tot al moment converteix­en aquest ingredient en un producte estrella, que varia molt segons la regió.

Com a bon restaurant indi, al Little Andaman en saben molt, de pa. Ho veiem en exemples com el deliciós

fermentat amb massa mare i cuit al forn tendur. En tenen diverses versions: el més tradiciona­l, farcit d’un deliciós butter chicken; en format de fusió, amb un formatge blau que recorda la influència global del xef Manish Mehrotra, o en una picada d’ullet a la cultura catalana, en forma d’un pa amb tomàquet versionat.

Tot i que a l’Índia el kulcha es menja estirant el pa amb la mà, aquest elegant restaurant de l’Esquerra de Eixample ofereix tallar-lo com si es tractés d’una pizza, convertint-lo en un aperitiu perfecte per acompanyar una copa de vi.

I és que el maridatge està molt present en aquest establimen­t, que no només té vins locals, sinó també un llarg llistat de còctels amb tocs exòtics pensats per maridar els plats principals. La carta, signada pel xef dels reconeguts restaurant­s Bembi i Rangoli, Anand Singh Negi, està formada per moltes elaboracio­ns vegetarian­es i veganes –gairebé un 65% del total!– que reten tribut a la gastronomi­a del sud de l’Índia. El nom de l’establimen­t, de fet, s’inspira en l’illa homònima de la badia de Bengala, on el coco, el tamarinde, les verdures saltades i l’arròs són els reis. El resultat? Plats mariners i curris lleugers que aposten més per les espècies que pel picant.

 ?? FOTO: ALEX FROLOFF ??
FOTO: ALEX FROLOFF

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain