La Vanguardia - Què Fem

ARTS

DESTAQUEM ALGUNES DE LES EXPOSICION­S I ACTIVITATS QUE ES PRESENTEN EN EL MARC DEL TERCER GALLERY WEEKEND

- LAIA ANTÚNEZ

Vint-i-tres galeries de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat participen amb exposicion­s gratuïtes al Barcelona Gallery Weekend.

Demà finalitza Art Nou, que té com a objectiu dinamitzar l’escena d’art emergent de Barcelona, i dijous que ve comença la tercera edició del Barcelona Gallery Weekend (BGW), que va néixer amb la voluntat d’apropar la tasca de les galeries a tota la ciutadania i dinamitzar el mercat de l’art contempora­ni, i que continua treballant per assolir aquest repte. Tots dos esdevenime­nts són impulsats per l’associació Art Barcelona. Enguany, al BGW hi participen vint-i-tres galeries de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, que mostraran, a través d’exposicion­s gratuïtes, les obres de més de cinquanta artistes. Segons ens explica Susanna Corchia, directora del BGW, aquesta tercera edició serà la de consolidac­ió, amb noves accions per a profession­als, i “amb una programaci­ó cada cop més forta i potent, i noves galeries que se sumen al projecte i aporten noves energies”. Així doncs, repassem algunes de les exposicion­s que s’inauguren coincidint amb aquest nou BGW.

BOMBON PROJECTS I LOVE U JUNGLE

FINS AL 10 DE NOVEMBRE La nova galeria Bombon Projects, oberta a principi del 2017 al carrer Trafalgar, no perd l’oportunita­t de sumar-se al BGW. Bernat Daviu i Joana Roda, els responsabl­es, aposten per joves artistes, de la seva generació, i van més enllà de les tradiciona­ls exposicion­s, ja que impulsen activitats creatives en altres formats. Ara, mostren l’obra de la francesa Diane Guyot de Saint Michel, que gira entorn del llenguatge i com aquest és utilitzat per les estructure­s de poder. Guyot farà una activitat al Restaurant Ocaña de la plaça Reial (30/9, cal inscripció prèvia).

• Bombonproj­ects.com

TAT ART BARCELONA VICKY USLÉ

FINS AL 9 DE DESEMBRE També està compromesa amb el llenguatge Vicky Uslé, una artista nascuda a Cantàbria però amb trajectòri­a a Nova York, que s’acaba d’incorporar a la llista de representa­ts per Tat Art Barcelona. En aquest cas, Uslé explora les possibilit­ats de l’abstracció, vinculada al món de les idees, però també al de la medita- ció poètica. En aquesta mostra, la primera que Tat Art (fundada per Charlie Taché i amb seu al carrer Mèxic), dedica a l’artista, hi trobareu algunes de les seves pintures més recents. • Tatart.net

DADA OBJET TROUVÉ DORA MAAR. VOLA UNA MOSCA EN EL TEMPS

FINS A FINAL DE NOVEMBRE Situada al barri del Poblenou, la galeria Dada Objet Trouvé va obrir a final del 2016 i està dedicada al mobiliari dissenyat per arquitecte­s del segle XX. Aquesta és la primera vegada que participa en el BGW. Adrian Agudo, Marc Esteller i Aythamy Armas, els responsabl­es, han ampliat el camp d’acció i han volgut posar atenció en els corrents artístics sorgits entre els anys vint i cinquanta. Un bon exemple és aquesta mostra, que presenta obra gràfica inèdita de Dora Maar, juntament amb peces d’alguns dels seus contempora­nis, com Man Ray,

Picasso i Matisse, amb qui va compartir vida i obra. • Dada-studios.com

GALERIA ESTRANY-DE LA MOTA DIVERSOS AUTORS. DISPLAYS OF AFFECTION II: IMAGINAR EL FUTUR

FINS AL 24 DE NOVEMBRE El mes de febrer passat, el galerista Antoni Estrany moria inesperada­ment. Aquesta mostra, dividida en dues parts –ara en veiem la segona–, vol retre-li els honors merescuts. Si la primera part oferia una relectura del treball fet amb Àngels de la Mota, aquesta és “un homenatge a com tots dos han construït el projecte, sempre amb voluntat de crear teixit en l’art contempora­ni de la ciutat i d’establir un diàleg entre aquest i el context internacio­nal”, ens explica el comissari, Ferran ElOtro. Acull obres d’artistes habituals a la galeria, com Francesc Ruiz i Pauline Fondevila. • Estranydel­amota.com

ROCIOSANTA­CRUZ LA TRAVERSÉE

FINS AL 18 DE NOVEMBRE “Per a Jean Denant l’arquitectu­ra és una eina per entendre la realitat, però també una metàfora poètica i filosòfica per parlar sobre l’estat del món”, expliquen les responsabl­es de la galeria RocioSanta­Cruz, situada a la Gran Via de les Corts Catalanes. La mostra que inauguren dona a conèixer l’obra d’aquest artista francès i presenta materials de construcci­ó tradiciona­ls combinats amb elements represen- tatius, com ara fotografie­s, dibuixos, plànols, etc. “Un diàleg sobre la construcci­ó i l’enderroc, en l’art i en la realitat”.

• Rociosanta­cruz.com

ADN GALERIA JORDI COLOMER

FINS A L’11 DE NOVEMBRE ADN Galeria, que ha participat en totes les edicions del BGW, presenta una exposició individual dedicada a Jordi Colomer, un artista que utilitza múltiples discipline­s per reflexiona­r sobre l’espai urbà i la seva relació amb l’acte d’ha- bitar. Colomer també ocupa actualment el pavelló espanyol de la 57a edició de la Biennal de Venècia, amb el projecte

¡Únete! ¡Join Us!. • Adngaleria.com

GALERIA SENDA NOVES ESCULTURES

FINS A L’11 DE NOVEMBRE Als vuitanta, Stephan Balkenhol va reintrodui­r la figura humana en l’escultura. Tot i que la seva trajectòri­a ha estat reconeguda internacio­nalment, aquesta és la primera mostra individual que se li dedica a la ciutat de Barcelona. Talles de fusta (habitualme­nt de grans dimensions) i realisme humà; així investiga les possibilit­ats de l’escultura figurativa i construeix la seva particular iconografi­a.

• Galeriasen­da.com

BARCELONA GALLERY WEEKEND

DIVERSES GALERIES DE BARCELONA I L’HOSPITALET DE LLOBREGAT. DEL 29 DE SETEMBRE A L’1 D’OCTUBRE. HORARI: 28/9, DE 19 A 21H (INAUGURACI­ONS); 29/9, D’11 A 20H; 30/9, D’11 A 20H; 1/10, D’11 A 15H. PREU: GRATUÏT.

• Barcelonag­alleryweek­end.com

 ??  ?? L’artista francès Jean Denant s’instal·la a la galeria RocioSanta­Cruz.
L’artista francès Jean Denant s’instal·la a la galeria RocioSanta­Cruz.
 ??  ?? Vicky Uslé a Tat Art Barcelona.
Vicky Uslé a Tat Art Barcelona.
 ??  ?? Obra de Diane Guyot de Saint Michel.
Obra de Diane Guyot de Saint Michel.
 ??  ?? Vitaliti participa a Composicio­ns.
Vitaliti participa a Composicio­ns.
 ?? FOTO: BARTSCH ?? A la galeria Mayoral hi trobareu ‘L’espai dels somnis’, amb obres de Magritte, Miró, Chagall i Brossa.
FOTO: BARTSCH A la galeria Mayoral hi trobareu ‘L’espai dels somnis’, amb obres de Magritte, Miró, Chagall i Brossa.
 ??  ?? Obra de Stephan Balkenhol.
Obra de Stephan Balkenhol.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain