La Vanguardia - Què Fem

NENS

ARRIBA LA 6A EDICIÓ DEL DAU BARCELONA, UN FESTIVAL AL VOLTANT DEL JOC, AMB EL ROOM ESCAPE MÉS GRAN D’EUROPA

- PILAR MAURELL FOTO: PEP HERRERO

La sisena edició del Festival Dau Barcelona ens convida a participar en room escapes i descobrir jocs tradiciona­ls i populars.

El recinte de la Fabra i Coats i altres espais del barri de Sant Andreu s’ompliran d’activitats relacionad­es amb el joc, del 17 al 26 de novembre, durant el Dau Barcelona.

Aquest any, la novetat és

Dauville, joc d’escapament, la room escape més gran d’Europa, que s’ha instal·lat a l’estadi Narcís Sala. En aquest tipus de jocs, s’ha de resoldre un enigma en grup per aconseguir escapar d’un lloc tancat. Dauville, creat per Àlex Gordillo i Iñaki Fernández per a 500 persones, planteja un repte a partir d’una fictícia població minera que el 1956 va caure en l’oblit. Els descendent­s dels antics habitants podran visitar Dauville durant tres hores per recuperar els objectes personals dels seus pares i avis. Tornar al passat Durant el Dau Barcelona, també es podrà veure a la Fabra i Coats el Dau Històric, el 18 de novembre, amb Alpha Ares, el principal club de simulació històrica de l’Estat espanyol. Són jocs d’estratègia que reproduei- xen esdevenime­nts històrics, fantàstics o de ciència-ficció.

A més, els nens i nenes podran gaudir del Gran Dau, els dies 25 i 26 de novembre, que comptarà amb més de 200 taules per jugar a més de 200 tipus de jocs diferents, acompanyat­s de monitors. De fet, aquest és l’origen del Dau Barcelona, que va començar el 2012 com un festival de jocs de taula. El Gran Dau també acull altres activitats, com el V Torneig de Mots encreuats o el Dau de Nit, un espai de joc lliure durant la nit del dissabte. Jocs i mestres del joc Una altra proposta és el Dau Tradiciona­l, els dies 25 i 26 de novembre, a la plaça de Can Fabra, amb jocs tradiciona­ls i populars per a tota la família.

A més a més, hi haurà jornades per a profession­als i els visitants podran conèixer alguns dels autors convidats: entre aquests, Michael i Alan Perry, considerat­s els millors escultors de miniatures del món i que crearan una escultura en directe el dissabte 18; Seiji Kanai, un autor japonès de jocs de taula analògics i minimalist­es, i els guanyadors dels Premis Dau, que es donaran a conèixer el dia 25 de novembre.

AQUEST ANY LA NOVETAT ÉS DAUVILLE, UN ROOM ESCAPE QUE PLANTEJA UN JOC A PARTIR D’UNA FICTÍCIA POBLACIÓ MINERA QUE EL 1956 VA CAURE EN L’OBLIT

 ??  ?? Un grup de participan­ts en l’edició del Dau Barcelona del 2016.
Un grup de participan­ts en l’edició del Dau Barcelona del 2016.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain