La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Vestíbuls davant les porta dels temples Cinquanta-un romans. Comença a xarrupar. 2 Garbelli el gra a l’era. Endolcida com la mel. Iode. 3 S’acosta, baixa. Proposició indiscutid­a que tohom admet. En un cert sentit, conjunta. 4 Volcànique­s i explosives. Radical univalent que ens recorda el fill del butaner. 5 S’hi esforça. Fareu rodolins que fan pudor de socarrim. Mil cinquanta. 6 Deixi d’actuar amb autoritat. Matriu amb ressons fluvials. Sequera a Waterloo. 7 Que tenen unes bones galtes inferiors. Untets, també. 8 En un tres i no res. Que conté la U més radioactiv­a. Posa la bandera a dormir.

9 Roda escàpola. Apropada a terra ferma. 10 Marejada, oi? Ho apuja, però sense presses. Esfera de joc. 11 Funciona. Imitador. Expresses la teva alegria d’una manera fluvial. Escaire. 12 Pastes de farina sense llevat. Forma galènica formada per petits cons irregulars ob- tinguts per dessecació d’una pasta aquosa que conté el medicament. 13 Olla destapada. Gratada. Al bell mig dels dies.

14 Socarraràs les salsitxes. Vagaregeu per aquí per allà.

VERTICALS 1 Una mica emblanquin­at, entre víctors. Esferes deformades que tenen un valor.

2 Ensinistre­n les bèsties per a la feina. Expressió espontània d’alegria esclatant. 3 La nota muscial més vàcua. Arribada al món per la via habitual. En un cert sentit, composició lírico -musical. 4 Enganyà. Flo - tades. Sofre. 5 Espavilada com ella sola. Xopi la roba amb el cubell preparat per escórrer la fregona. 6 Desena a la romana. Isabel Soler Iniesta. La lletra inferior de l’antena. Fer-ho servir a l’americana.

7 Som barrejats. Nota de pentagrama. Bo. 8 Onada forta que pica i em venç. Impacte de policia britànic. Tocs anaeròbics. 9 Solqueu la terra perquè hi creixi de tot. Cops de càstig. 10 Dia sense albada. Nom popular que rebia la moneda també coneguda com a croat. I.

11 Porteu. Capgirar una vagoneta plena d’armes de foc.

12 Facin créixer l a població ovina. Desviació de la columna vertebral, caracterit­zada per una convexitat anterior. Res no és. 13 As. Del dimoni. Soledat Irigoyen Solà. 14 Riallera, ella. Eleveu les copes en honor d’una divinitat grega.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain