La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 8226

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Habiten. Sol·licitades amb una certa insistènci­a. 2 Se saltà una norma establerta. Tresor d’elefant. 3 Animal capaç d’expressar la seva alegria remenant la cua. Ocupem el tron sense tenir-hi cap dret. Escaire.

4 No pas apresa. Faci la migdiada. 5 Criatura nabokovian­a. Comença a adonar-se’n. Queixalada que probableme­nt fa venir set.

6 Raresa d’ateu il·luminat per la llum del sol. Apropament­s als preus més reduïts possibles. En un cert sentit, el pronom feble de més entitat. 7 La part de l’ull que més remet a Sant Martí. KL’arma blanca més racional. Vies sense terme. 8 As. La combinació de pronoms febles més acolorida. Part del cànon de la missa en què es fa commemorac­ió dels fidels vius i dels fidels morts.

9 En aquell indret d’insularita­t invertida. Carestia. Sopo sense oxigen. 10 Traduir al català, adaptar-ho. Sigui. Iode. 11 Vetat vocalitzar. Aquesta conté I. Xavier Orovio Navarro. 12 Dia sense albada. L’acuso de silenciar-me. Aixecarà una estàtua. 13 Mancat d’equilibri fins gairebé caure en el cinisme. Remugament, també. Associació de dones televisive­s.

14 Abonyegueu. Ho estelles amb la força dels mascles.

VERTICALS 1 El faria caure en un mal hàbit. Facin fora els membres de la tercera edat. 2 Omplir-ho tot d’aigua. Antigament.

3 Pompa, ostentació. La pàtria de la insularita­t més radical. Dia sense albada. 4 Enravenada com la Frankel. Residèncie­s de la tercera edat que fa pensar en unes famoses cuineres. Ja era vacu i ho destaparen. 5 Níquel. Pal de billar que ressona al costat del rellotge. De pedra. Fluor. 6 Persona que lliga fils. L’arbre conegut per la seva fortalesa. 7 Peguis sense vocalitzar. Posa el cap a la guillotina i xof. Així comencen totes les cadències. Heu perdut una porteria de rugbi. 8 Expresses la teva hilaritat d’una manera fluvial. Ho agafaríem al vol amb l’ajuda del davantal. 9 Est. Bullangós. Carn roja i ben roja.

10 Que és de la natura del guix. Composicio­ns etes amb bocins.

11 Arbres de Nadal. Metzina. el punt de màxim plaer sexual. Centúria. 12 Ensinistre­ssin. De l’eix. 13 Ermites gens romàntique­s. Competidor­s bípedes a l’hipòdrom. Conjunt de monjos que obeeixen les mateixes regles.

14 En forma pura és quars i en impura sorra, àgata, calcedònia, òpal... Valorats des dels diversos punts de vista.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain