La Vanguardia

Tot tronat!

-

Malgrat que no sóc una experta en la matèria, voldria –si m’ho permeten– donar el meu parer sobre el debat “On resideix l’elegància?” (Opinió, 14/IX/2014).

Per mi l’elegància va més enllà dels dictats de les modes, robes de dissenyado­rs i complement­s caríssims, molts dels quals falsificat­s. Hi ha d’haver alguna cosa més perquè aquell model, les sabates italianes o l’exclusiva pashmina de caixmir ressaltin la personalit­at de la persona que ho llueix; la personalit­at en pot ser la clau. L’elegància és una actitud davant la vida, en el tracte amb els altres, en la manera de vestir i comportar-se, i tot plegat, embolcalla­t de quelcom tan valuós com la naturalita­t. L’elegància no és amiga d’estridènci­es, ni d’escots exagerats, exceptuant algun ves- tit de nit. Seria com un classicism­e, a cavall entre un aspecte clàssic i actual; penso que esdevindri­a una òptima opció.

Quant a joies o bijuteria, més val restar que no pas sumar. Ja m’enteneu! Què hi fan aquestes fèmines amb tot el joier a sobre! Importantí­ssim: pecar de discreció i no pas d’ostentació! Anar vestits d’acord amb l’ocasió. No anirem pas a un funeral com si d’una festa es tractés! Quant al tracte amb els altres, fer ús de l’educació i l’amabilitat que ens van ensenyar els nostres progenitor­s. Saludar a tothom, sigui quina sigui la seva tasca en la societat.

Però ser elegant no té res a veure amb una situació econòmica potent. L’elegància es porta a dins. Amb uns texans –a plena llum del dia– nets i planxats o uns pantalons low cost de bona confecció, una camisa o un jersei de coll alt –encara que sigui de fa un parell d’anys–, sabates tancades o botins, o sandàlies a l’estiu –amb una mica de taló– i un blazer una mica tronat d’aquells de fons d’armari (d’uns quants anys) portat amb gràcia es pot estar espectacul­ar!

De tota manera, tal com es presenta el panorama, no cal que ens hi amoïnem! D’aquí no res haurem d’enginyar una nova tendència: elegant, però tot tronat…!

CARME VILLAR PEREARNAU

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain