La Vanguardia

Fundació Guinovart

-

S’acaba de premiar la Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt amb un dels premis Nacionals de Cultura 2015 que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca). Es tracta d’un centre d’art contempora­ni on es vetlla per aquest tipus d’art, tot exhibint-hi l’obra de Josep Guinovart, artista que va conrear sobretot la pintura i que estava vinculat amb Agramunt perquè la seva mare era d’allà.

Vaig tenir la sort de fer-ne la visita guiada, juntament amb el petit grup amb qui l’havíem concertada. Ens van atendre molt bé i ens van explicar l’obra de l’artista alhora que la història de l’edifici i la seva vinculació amb el municipi.

Un cop finalitzad­a, vam fer també la visita guiada de la Fundació Privada Guillem Viladot “lo Pardal”. És un edifici amb tot d’espais dedicats a la poesia visual, que, a més de preservar l’obra literària i artística de Guillem Viladot, sorprèn el visitant profà en la seva idea general que l’avantguard­isme artístic és un aspecte que només es pot originar a les grans ciutats. La visita va ser molt completa i agradable.

I si en aquestes dues visites hi afegim la meravella arquitectò­nica de l’església romànica de la població, amb un dels portals més espectacul­ars d’aquest estil, ja tenim més que satisfeta la recomanaci­ó de contemplar-ho tot plegat i retrobar-nos de nou amb la sorpresa d’un d’aquests encants que preserva la Catalunya de l’interior i que, massa sovint, obviem en el nostre interès. EULÀLIA ISABEL RODRÍGUEZ Torroella de Montgrí

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain