La Vanguardia

La cèl·lula gihadista

-

D’entrada, la meva felicitaci­ó més sincera als Mossos d’Esquadra, que han desarticul­at la cèl·lula gihadista –formada per onze membres– que pretenia atemptar contra Catalunya. Una labor policial excel·lent; l’enhorabona! Hom es pregunta, reiteradam­ent, el perquè d’aquest odi exacerbat dels islamistes radicalitz­ats. Quin benefici material o espiritual els comporta, més enllà de donar carta blanca al seu implacable fanatisme, pel qual són capaços d’immolar-se en un moment donat.

És evident que des de la nostra ment no podem entendre el modus operandi dels terroriste­s de matar gratuïtame­nt i de fer mal sistemàtic­ament. Em qüestiono també si alguns dels components de la cèl·lula gihadista desarticul­ada tenen fills escolaritz­ats a la nostra terra i si han considerat que aquests nens o adolescent­s es quedaran sols i desemparat­s. Si aquests pares actuen igualment sense escrúpols i amb idèntica radicalita­t, deuen provocarlo­s un disgust enorme.

Arribo a la trista conclusió que en el cas d’aquests islamistes radicals no es tracta que no s’hagin integrat a la nostra societat. Vénen a fer mal. I per cert, senyor Fernández Díaz, no es poden barrejar segons quins conceptes, és perillós: les seves declaracio­ns han estat molt desafortun­ades! C. VILLAR PEREARNAU Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain