La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Cordis les peces de roba que no porten cremallera. Tocats del bolet, sobretot si són músics.

2 Em torno cada cop més tímid i poca cosa. Quimèric. Acaba com comença.

3 Pagar els deutes religiosam­ent a còpia d’ampolles. Cadascun dels tres radicals isòmers derivats del toluè.

4 La més trencadiss­a de l’alfabet. Cop de roc. Gosi perdre el cap. 5 Plantígrad­s referencia­ls al firmament. Principi d’afàsia. Afàsia en estat més avançat que capgira els ensenyamen­ts del centre educatiu religiós Sagrada Família. 6 Símbol septen- trional. Estimeu allò que teniu. Basc.

7 Eva Diumenjó Gras. Que s’esdevé al mateix temps. Corda gens sentimenta­l. 8 Expresses la teva hilaritat en entrar al prostíbul més popular i discret de Barcelona. Sobirà persa. Les agita l’ocell que vol elevar-se. Mulla perquè no mira. 9 Aquest nadó està tan bé al si matern que triga més del compte a sortir-ne. Aïlla una vocal.

10 Anul·lar una sentència, segurament a la Selva. El cap de la cadernera. Comença a mitificar a Massachuss­etts. 11 És quan valc que res no funciona. L’aliment magrebí de les modistes. Començo a tenir cabòries.

12 Deixar per mort. Amuntega coses. Iridi. 13 Acolorit amb matèries adequades. De la natura d’un company de salses de l’oli que sempre torna.

14 Desfet l’equívoc a l’aigüera. Cabellera que sembla un camp de dunes.

VERTICALS 1 Que té un lloc privilegia­t a la sortida del pis. Dorm en una zona alliberada del bosc. 2 Còpies sense títol dels informes sobre opiacis. Relatiu a l’ensenyamen­t. 3 Es coneix mig Tòquio. Habitants dels arbres genealògic­s. Universita­t Nacional de Lituània. 4 Ens instal·lem en un pis abandonat. Provoca, segurament trobades profitoses des del punt de vista emocional. 5 Maleses d’infant. Pastar la roba al safareig.

6 Còpula. Dues de cinc-cents. Porters de palau. Típica actitud del paleta dropo. 7 Transpirar­à ara i d’aquí una estoneta. Quan és de barraca remet a Sant Boi. Gos a l’alfabet. En un tres i no res. 8 Molt de tragí. Li donen un cert espai i l’aprofita tot. 9 Vibració audible. El posa al forn perquè es torni una mica fosquet. L’acullo en una residència per a gent desfavorid­a. 10 Escull. Inamovible com un estat que no es liqua. Lluna que no permet vocalitzar. 11 M’instal·lo entre el brancatge i al final somnio. Quan són juvenils fan que els adolescent­s semblin grans per la cara. Càrrec militar magrebí. 12 S’escarxofa al sofà. Cos en oposició a la psique. És quan mamo sense ajuntar els llavis.

13 Temps mort al bàsquet. La cabra més esvelta. Aquests són de Líbia.

14 Alegris les carns. Art dels que estimen.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain