La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9022

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Brandegem la bandera de l’alcohol. Criada amb cura, com una marededéu trobada.

2 Rere H fa actualitat a València i davant X fa angúnia a Barcelona. Serres mecàniques. El prefix que et situa per sota de les expectativ­es.

3 Clos com els que es disposaven per tenir-hi un combat a l’Edat Mitjana. Subratllat. Ala extremista. 4 Xavier Soler Ulibarri. Talleu l’herba. La cabra més esvelta. 5 Est. Cuc entortolli­gat. Fenis malèfics de la mitologia escandinav­a. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 6 Llogui un vaixell. Mena d’escriptura cretenca. 7 Vidre. Clots naturals a les penyes que formen petits bassals.

8 Remo enrere quan entro en acció. El capità Enciam a la tercera edat. L’electoral es constituei­x sobre una taula. 9 Festí porcí. Conjunt d’actors d’una companyia. Comença a teixir.

10 El marc supranacio­nal en el qual estem ara mateix emmarcats. Malaltia poc freqüent. Poseu-la tota menys una creu. Coix, oi que no?

11 A les cases romanes antigues, menjador constituït per una taula voltada de tres llits on hom es recli- nava per menjar. L’emissora des d’on la gran Pepa Fernàndez amenitza els caps de setmana des de fa més d’una dècada. Principi d’autoritat. 12 Est. Pareixin més éssers ovins. En un cert sentit, com els os. 13 Robes ben fines. Poleixo una superfície amb una roca negra o grisa. 14 Dit dels que tenen habitatge. El calçat que solien portar les infermeres.

VERTICALS 1 Fiquen el dit a la nafra i el remenen. Prudència digna d’una ballarina d’estriptís. 2 Fiords a la gallega. Que porta ous. Cinquanta i cent, l’un darrere de l’altre. 3 En. Petit corpuscle esferoïdal que hom troba a l’interior del nucli de la cèl?lula. En un cert sentit, d’aquesta manera. 4 Enrogí per no vocalitzar. Remi enrere pel canal Roma 102. Misterioso­s i recòndits. 5 No és pas de la corda dels sentimenta­ls. Corrua. Pasta de farina sense llevat. 6 Sol precedir l’acció dels reflexius. Provoquin guanys. En un tres i no res. 7 Imitació del millor jugador del món. Família estesa amb connotacio­ns de vegades una mica delictives. El mallorquí. 8 L’aprimi de la punta. Carme Iniesta Estragó. L’Institut de la Seguretat Social. 9 Comença a clapar. Alabant. Temé haver perdut la fe. 10 Que es transforma en os. Fas sonar el corn. 11 Mitja desena. Que obeeix a la mateixa llei. Que no té testicles. 12 Has perdut la porteria de rugbi. Ruquet molt higiènic. Regidor. 13 Campament beduí. Poso el cul a la cadira. Rere S el fa el guitarrist­a i davant R la flor. 14 La jurisdicci­ó de l’abat. Xarop, també.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain