La Vanguardia

Sexualitat dels joves

-

Si no vols mullar-te quan plou pots fer servir paraigües, impermeabl­e, etcètera, però el més efectiu és quedar-te a casa. Qui no vulgui pols que no vagi a l’era, diu la saviesa popular. Doncs al web http://sexejoves.gencat.cat no es contempla aquesta opció, es dóna per fet que tots els adolescent­s i joves tenen sexe i que, a més, tenen més d’una “parella sexual” (sic). Així que, per prevenir malalties de transmissi­ó sexual, el que han de fer els nostres fills de 12 o 15 anys és dir a les seves parelles sexuals que facin servir un condó amb ells, per si de cas.

Jo tinc tres fills adolescent­s i no els penso aconsellar això. No els demanaré que siguin uns tastaollet­es i donin el seu cos a qualsevol per caprici o diversió. Per a mi no és una qüestió de preservati­us, sinó de quina considerac­ió s’està fent del nostre cos; en

definitiva, de la banalitzac­ió de la sexualitat.

Em dol que el web de la Generalita­t no doni l’opció de volerse comprometr­e en exclusiva amb una única persona. El risc zero és l’abstinènci­a, com se’ns diu molt encertadam­ent en els programes sobre drogues i alcohol. En canvi, passem per alt que la fidelitat sexual minimitza dràsticame­nt les possibilit­ats de contagi. “Apa, caspós! Com pots pretendre que els nostres joves reprimeixi­n la seva sexualitat?”, em diran alguns. No és això, és que jo no crec que els adolescent­s siguin depredador­s sexuals incontenib­les. Empreses, marques i lobbies ens ho volen fer creure, però no. Estimar és molt més que això.

QUIM CARRERAS

Terrassa

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain