La Vanguardia

Una reflexió més

-

La senyora Elena Creus es mostra preocupada en la seva carta per algun aspecte del camí cap a una Catalunya nova (“Reflexione­m”, 19/VIII/2015), en concret els crèdits pont i els bons patriòtics. Només vull recordar-li que l’alternativ­a és l’ofec econòmic discrecion­al i la magnanimit­at dels crèdits FLA.

Hem de reflexiona­r, efectivame­nt, i en especial tots aquells que no hagin trobat el moment de fer-ho durant els últims quatre anys. Té tota la raó en dir que ens trobem en un moment important i històric. No votarem en una versió més de l’habitual mercat electoral d’estar per casa. Es tracta de decidir, amb conseqüènc­ies, sobre lo malo conocido, i un projecte nou de país. Es tracta d’exercir una certa majoria d’edat electoral, malgrat els que ens volen ciutadans tutelats eternament. Pel to general de la seva carta, dedueixo que a vostè li dol el país. Des d’aquest sentiment compartit, em permetrà la següent reflexió. Un Estat que, després de quatre anys de conflicte democràtic i obert amb Catalunya, al segle XXI i en l’espai europeu, només ha estat capaç d’amenaçar i intimidar, negar-ho tot o, com a molt, refugiar-se en boirosos conceptes federals que només aspiren a maquillar sense canvis de fons, pot representa­r alguna esperança de futur?

La resposta la té en l’article del senyor Puigverd del mateix dia (“Imaginar que Sísif és feliç”, Opinió). Amb una imatge poètica i precisa, augura una CatalunyaS­ísif condemnada a arrossegar permanentm­ent la pesada roca muntanya amunt, sense esperança. Jo vaig arribar a aquest país fa 50 anys. Conscientm­ent i inconscien­tment l’he fet meu i no puc, ni vull, abocar-lo a aquest destí.

JOSEP SERRANO ADAN

Solsona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain