La Vanguardia

Millor marxar

-

En les properes eleccions mitjançant el teu vot podràs manifestar si vols continuar formant part de l’Estat espanyol o no. El PP i els partits espanyolis­tes diuen que t’ho miris molt bé i avaluïs les conseqüènc­ies del teu vot. I això és el que intentaré fer a continuaci­ó. Primer, si continuem a l’Estat espanyol, diuen que et passaran per l’adreçador. Segon, si marxem de l’Estat espanyol, els partits espanyolis­tes ens diuen que ens cauran a sobre no sé quantes desgràcies. Això contrasta amb el fet que al segle passat hi va haver molts pobles amb una població semblant a la nostra que es van independit­zar i no van patir aquests mals que, segons els partits espanyolis­tes, ens assetjaran a nosaltres. Per tant, em pregunto per què els altres pobles no van tenir aquests problemes i nosaltres sí. La resposta és fàcil i clara, en el nostre cas l’Estat espanyol farà tot el possible per perjudicar el nou Estat.

Per tant, un cop analitzade­s les dues opcions, la decisió sembla clara. Si continuo dins l’Estat espanyol no tinc cap opció, en canvi si decideixo marxar tindré alguna opció d’escapar-me d’aquests espanyols que m’estimen tant.

El presidenci­able del PP, Xavier García Albiol, insinua que si es forma un nou Estat les pensions dels jubilats estaran en perill, quan ell sap molt bé que les pensions en principi no han de tenir cap problema, ja que els diners que reben els pensionist­es no provenen de les cotitzacio­ns que van pagar quan treballave­n sinó de les cotitzacio­ns que paguen els treballado­rs actuals.

JAUME RIBA PELFORT

Igualada

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain