La Vanguardia

Reeditar Junts pel Sí

-

En pocs dies s’hauria de constituir el nou Govern amb majoria absoluta independen­tista. Amb més del 47% dels vots i amb els 72 escons obtinguts, cal posar fil a l’agulla per tal de tirar endavant el mandat democràtic rebut. La importànci­a del que s’ha de fer exigeix buscar els màxims suports parlamenta­ris possibles i definir molt bé el full de ruta. En aquest sentit, crec que s’ha de treballar amb Catalunya Sí que es Pot i el PSC per tal de buscar coincidènc­ies i assolir una majoria suficient que garanteixi el nostre dret a decidir.

Atès que la DUI en aquests moments queda relegada per quan no hi hagi cap sortida possible, el referèndum sembla la millor eina per avançar en el procés. Independen­tment que es vagi treballant en el disseny d’estructure­s d’Estat –més que això no es podrà fer per les previsible­s impugnacio­ns del Govern espanyol al TC–, fóra bo que la declaració inicial del Parlament fes èmfasi en l’exigència d’un referèndum acordat amb l’Estat i en la necessària recerca de suport internacio­nal a Brussel·les, Luxemburg, l’Haia, etcètera, per tal de poderlo dur a terme.

El Quebec i Escòcia han de ser els nostres referents democràtic­s. Per això, cal reeditar Junts pel Sí a les eleccions espanyoles, on podríem arribar a ser decisius. DIONÍS LÓPEZ Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain