La Vanguardia

Qui va matar el llibre?

-

que depende. El silencio en ocasiones no sólo es necesario, sino que en muchos casos es convenient­e.

Para un sacerdote, en general lo que se espera de él es precisamen­te el silencio de oficio. Ha manifestad­o también que los gais existen y que el lenguaje de la Iglesia es de incompeten­tes. Me atrevo a decir que si realmente piensa así, me cuesta creer que quiera seguir pertenecie­ndo a ella y que diciéndolo hace un flaco favor a los que sí creemos en ella. Ser católico es una dicha, pero implica la aceptación de unas normas.

Únicamente pido respeto a los que creemos y doy gracias a Dios por haberme dado un hijo sacerdote que únicamente me ha dado alegrías y, en los últimos años, es el consuelo de mi vejez. LÁZARO CRESPO RAMAS Tarragona

Dissabte 3 d’octubre, la llibreria Negra y Criminal de Barcelona va tancar les seves portes desprès de 13 anys d’activitat. La crisi del sector editorial és un fet evident i innegable del qual ja fa temps que es parla. Malgrat tot, per què ningú no fa res per evitar-ho?

Sembla que algú va matar el llibre abans d’hora i la societat va perdre l’esperança de seguida. En aparèixer els e-books i triomfar Amazon es va celebrar el funeral del llibre físic. El discurs predominan­t era que no hi ha res a fer.

Vint-i-un anys desprès del naixement del gegant del comerç electrònic, encara hi ha gent que compra llibres i que s’atreveix a obrir una llibreria. Potser aquest discurs, el discurs esperançad­or, fa mandra d’escoltar-lo. Entendre que cal fomentar la lectura per transgredi­r la tendència actual de pèrdua de concentrac­ió i pensament crític suposaria assumir que vivim en un país on cada vegada és més important l’aparença que no la intel·ligència. I què és més fàcil de comprar i vendre: la bellesa o la intel·ligència? LAURA VILÀ I VILA Vic

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain