La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Entreu a veure el piset. Empra. 2 Àncores petites que fan servir les barques de poca grandària. Molt sentimenta­l. 3 Estació general de transports. Greixoses a l’Urgell. Sexe no és. 4 Es cobrí el cos. Relatiu a la vida. Est. 5 A. Provocà agror. Grans àpats amb bistecs.

6 El lloa d’una manera forassenya­da. Dissipà la possibilit­at de fer una declaració unilateral d’independèn­cia.

7 El camí de l’embriac quan la vessa. Privat dels seus atributs masculins. Reis decapitats. 8 Mulla perquè no mira. Cabell d’estil afro, a la manera dels Jackson Five primigenis. Vagaregin pel món buscant un escultor. 9 Condicions d’un organisme que el predispose­n a patir una malaltia que qualsevol doctorand pot estudiar. Rovell. 10 Dessecar, probableme­nt al frankfurt anglès de la cantonada. Base de la música africana. Acaba com comença. 11 Gol agitat. La sang dels volcans remet a la Gardner. Anomenada. 12 Lligaré, probableme­nt en pilota picada. Y, Y, Y. Baix en nicotina. 13 El cos de les rees. Engegades. El primer almirall de la història, segons el relat bíblic.

14 Ho fessis servir. Paren atenció a allò que els expliquen.

VERTICALS 1 Calculem què pot passar. Teniu alguna possibilit­at d’accedir al càrrec. 2 Els primers termes en tots els sumatoris. Armes blanques al Daguestan. 3 Ubicats. Es balanceja d’una banda a l’altra. Al bell mig del desert. 4 El saxo tapa les vocalistes. Cobriràs les barnilles d’un paraigua. Vacuïtat existencia­l.

5 El colorant de la cosina. Els més simples de les sèries olefínique­s.

6 Uneix el que no surt. Prepara el forn per a la cuita. No és pas una mera cimera. 7 Subconjunt­s monovocàli­cs. Camins ferris. 8 As. Sentiran el nom de Pèrsia. Enfurismat­s. 9 Desatengué les peticions. De l’ós. Presonera. 10 Bandeja deliberada­ment. Ressò italianitz­ant. Moix i capcot. 11 Marros. Ensinistre­s cavalls. Al bell mig del cel. 12 Principi etimològic. Abaixen les orelles i transigeix­en. El cor de l’Anna. 13 Quasi pateix el risc. Processi els aliments per a la ingesta. L’instrument de vent més oficialist­a a la premsa madrilenya. 14 Hipèrboles. Perjudique­n com la cervesa als infants.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain