La Vanguardia

Hipoteca creixent

-

Fa pocs dies Carles Puigdemont va inaugurar la connexió amb l’aeroport de la línia 9 del metro i va dir que l’Estat espanyol havia dimitit en el tema de les infraestru­ctures. “No l’hem tingut o n’hem tingut poca”, van ser les seves paraules referint-se a la poca inversió a Catalunya. En sentir aquestes veritats, García Albiol va abandonar molt irat l’acte i el secretari d’Estat va protestar dient que els últims anys s’havia invertit molt a Catalunya. Es devia referir a l’arribada de l’AVE a Barcelona (2008) i a Girona-Figueres (2010-2013). I és que pel Govern espanyol parlar d’inversió és parlar de l’AVE. No hi ha res més: ni Rodalies, ni metro, ni port, ni corredor mediterran­i.

Al voltant d’uns 70.000 milions d’euros són els que Espanya s’ha gastat en aquesta infraestru­ctura que està hipotecant el futur de tots els ciutadans espanyols. El cost del mantenimen­t i la renovació progressiv­a dels 300 trens actuals, que en molts casos mouen poquíssims passatgers, fa que la hipoteca no deixi de créixer.

Però ells no se n’assabenten. És tan absurda la situació que fins i tot la desprestig­iada agència americana Standard & Poor’s reclama aturar el desenvolup­ament de l’AVE, que està afectant negativame­nt l’economia espanyola.

DIONÍS LÓPEZ Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain