La Vanguardia

Nou colles debutants en un concurs amb rècord de participac­ió

-

Un total de 45 agrupacion­s actuaran repartides en les jornades de Torredemba­rra i la Tarraco Arena Plaça de Tarragona

El XXVI Concurs de Castells comptarà finalment amb 45 colles participan­ts, xifra rècord de participac­ió, nou de les quals debutaran al certamen. A més, s’ha presentat en roda de premsa la relació de nitiva d’agrupacion­s participan­ts, amb la presència de la consellera de Festes, Begoña Floria i la directora castellera del Concurs, Ester Roca.

El Concurs de Castells comptarà amb tres colles més de les previstes inicialmen­t, gràcies a la invitació ja anunciada dels xinesos Xiquets de Hangzhou i de la participac­ió dels Xiquets del Serrallo i els Nois de la Torre, que no s’han classi cat directamen­t per participar a les jornades del seu municipi. Tenint en compte la condició de colles locals, els tarragonin­s han estat convidats a actuar a la jornada del dissabte 1 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça, mentre que els torrencs prendran part a la jornada del diumenge 25 de setembre a la plaça del Castell. Tal com s’estableix en el reglament, les invitacion­s no poden anar en detriment de les 42 places previstes inicialmen­t.

Entre les colles debutants cal destacar que tres provenen de fora del Principat: els manacorins Al·lots de Llevant, els xinesos Xiquets de Hangzhou i els rossellone­sos Castellers del Riberal. Les altres sis colles que s’estrenaran al Concurs són: Castellers Jove de Barcelona, Castellers de Cerdanyola, Carallots de Sant Vicenç dels Horts, Castellers de Caldes de Montbui, Matossers de Molins de Rei i Xiquets de Vila-seca.

El pasat dissabte 10 de setembre, a l’Antiga Audiència de Tarragona es va poder veure el tradiciona­l sorteig de l’ordre d’actuació i d’ubicació a plaça, en un acte obert a la ciutadania. Per primera vegada l’acte es va poder seguir a tot Catalunya per televisió, gràcies a la retransmis­sió conjunta que van fer Tac 12 i la Xarxa de Television­s Locals, que també es va poder veure per la plataforma Movistar TV. En el transcurs de l’acte es va estrenar la nova versió de l’Himne Casteller, una composició dels anys 70 recuperada pel Concurs de Castells. La peça es va interpreta­r en directe en la seva versió pop, amb la veu de Salva Racero, cantant dels Lax’n’Busto.

 ?? Foto: David Oliete - Ajuntament de Tarragona ??
Foto: David Oliete - Ajuntament de Tarragona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain