La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Tocat de l’ala com un músic foll. Cridarem algú per mitjà d’un pasquí municipal que penjarem pertot. 2 Escurci. Castigà. Ens cal per respirar. 3 Davant Mans fa vint-i-quatre hores de fums. Barra petita de metall fos no treballat. Abaixi la bandera per viatjar a una vila colombiana. 4 Enganyats. Ratolí dormilega. Dux decapitat. 5 Associació de teatrers longeus. Y, Y, Y. Sortí. 6 Costeu. Columna de temple amb aspecte de tità humà. Nitrogen. 7 Est. Empolvorar amb sal. A Lepe dimiteix l’alcalde. 8 La part de tot quadre que pot ser incomparab­le. Ho fem servir. Gens cuits.

9 Elaborant amb una certa voluntat de donar fe. Ubiquin. 10 El gos dels okupes. L’arma blanca més kantiana. Malalt que ja mai més no deixarà de ser-ho. 11 Aquests servien per fer troques. Del dret és un cop de càstig i del revés una vila costanera. Doble escala de pintor oberta, de perfil.

12 Nitrogen. Pèrdua de la sensació del tacte. Nanses sense nas. Sofre.

13 La cadena radiofònic­a més existencia­l. Hi posa fronteres, tot imitant-lo. Àpat, probableme­nt copiós.

14 Figuretes que solen tenir els peus de fang. Lligada a la barca.

VERTICALS 1 Botàvem. Es fatigui. 2 La mentalitat més desitjable per conviure-hi. Peça de malla en forma d’embut per on entra el peix a la nansa de pescar. Al capdamunt de l’edifici. 3 Anirà sense vocalitzar. Persona que es dedica a la venda d’alls. M’aturo. 4 Pont virtual. Abrillanti­n. Escaire. 5 Que protegeixe­n, que emparen. Relatius a les nàpies del personal. 6 Moviment significat­iu. El prefix que circula. La lletra grega que et fa fora dels cinemes. 7 Al nord de Bilbao. Camins o monedes. Fa la verema envoltat de paquets de paper. 8 Anarquia. Mates baixes també anomenades gaiol. Sagí d’ensaïmada. 9 Napa que no et deixa vocalitzar. Musulmans de primera instància. La teva.

10 Campament de beduïns. Armadura verda. Ressonar la tempesta.

11 Inicien ex pe di entsjudici­als contra

el gran Leonard. Caganius. Res no és.

12 Fiord a la gallega. Repeteixin. La lletra grega més explosiva. 13 Est. Unitat d’il·luminació del sistema internacio­nal. Castigava. Al capdamunt de l’edifici. 14 Relatives als gats. Li pega per fer-li mal.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain