La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Ultrapassa­rà els límits que estableixe­n les lleis de la secció de corda. Dansar. 2 Aparca la barca del lladre. L’assenyalo amb el dit per acusar-lo. 3 Nitrogen. Òxdis d’itri que et permeten creure que ho esculls. Vomitava. 4 Agitem el nas. Sentiment que ens agita. Gairebé parla basc. 5 Porta. Costums que ens fan cridar auxili. Pregar per la joiera més estranya. Sofre. 6 Humor serós que flueix de les plagues i els tumors ulcerats. Pit de la cosina. Bata d’escolà. 7 Netejo i pentino l a llana a les dependènci­es de l’Ajuntament de Madrid. Disquisici­ó tediosa. 8 Al final, el deixis que comenci a xisclar. Terme filosòfic que expressa el caràcter de l’ésser que té en ell mateix el principi del propi ésser i que, per tant, no depèn de cap altre. No problem. 9 Acaba com comença. Institut d’Ocultistes Maniqueus. El que fa LX.

10 Recerca reeixida de muntanyist­a perdut. Defecte que es produeix en la impressió policroma que el tèxtil ha exportat a l’argot televisiu. Sofre.

11 Ros no oxigenat. Y al cor d’un

cítric. Aixeques blens de cabells pentinant-los de la punta a l’arrel a fi d’inflar-los perquè aparentin més volum. 12 Edicte del tsar rus. Inicia un procedimen­t judicial. Inicia la tramesa. 13 Cap d’aquest gos caçador anomena pòinter. Longitud d’un vector. Fresc. 14 Pentinessi­s a la manera d’Elvis. Casa pairal típica catalana.

VERTICALS 1 Element químic amb V. Aplico els llavis al got que vessa i aspiro. 2 Pit mig tapat. Ambre de color groc. Banc llarg amb respatller ample. 3 Preguin. Estacions de servei al bell mig dels deserts. Raid sense capdavante­rs. 4 Dilatat, extens. Hurra sense extrems. Lleures entre negocis. Est. 5 Les unitats de superfície que deixen pitjor gust de goca. Begut com un cràpula. Mos anaeròbic. 6 Plantes que fan molts raïms. Troiques. 7 Acaba com comença. Els colorants més propers de les cosines. L’element químic que surt a totes les pel·lícules de l’oest. 8 Visc encaputxat. N’oíem, de coses, però cap d’elles portava apòstrof. Fa puntades, però no pas amb el peu, sinó amb una agulla a la mà. 9 Baix en nicotina. Ho oïa, però agitadamen­t. Sal potàssica que es fa servir en medicina com a expectoran­t. 10 Treballa fingint coses perquè semblin de veritat. Farà anar avall. A les portes de la Mediterràn­ia.

11 Silur negatiu. Obeiré les ordres. Gall escuat. 12 Llebre mascle. Herbes que trasginen els ineptes. 13 Via romana. Precedit per cent apareix sovint. Vagaregi tot equivocant-se.

14 Dofí gros. L’especialit­at dels bons migcampist­es bons assistents.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain