La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Fàcils d’entendre en les seves explicacio­ns sobre l’obra de Josep Pla. Percebia emocions.

2 Blanques com les del lateral brasiler Dani, exbarcelon­ista. Desvià impostos tot dient coses. Sense número. 3 El més baixet de l’escaquer. Sobrenatur­al com en Johnson. Enravenats. 4 Cordill. Perfumi. 5 Raresa d’ateu. Has perdut una porteria de rugbi. Musulmà de primera instància. Gairebé el sedo. 6 Garbell. Feia un terrabasta­ll que sonava per tot el cel. Sofre. 7 Disposar una superfície sorrenca en monticles. Ho copsarà, sobretot a cal notari. 8 Flor de Fórmula I. Gasto vocals i no trobo recanvis. Anella grossa a l’extrem d’una verga perquè vagi amunt i avall. 9 Meridió. Lavativa. Proper ideològica­ment. Comença a admirar-lo. 10 Sense senyals de vida. Poso canyes al costat de les tomaqueres.

11 Poni encaputxat. Serveixen per fer solcs profunds que admetran llavors. A tocar del terra, un teixit ben fi. 12 Faci flama com una torxa. Conductes fibromuscu­lars que buiden la bufeta. 13 Ara fem l’article. El fa discórrer per un curs que no és el seu. Expressava la seva hilaritat.

14 Els veïns dels algueresos. Èster de l’àcid sulfònic.

VERTICALS 1 El palíndrom on es dipositen totes les queixes que no ens atrevim a pronunciar. Que són constatabl­es per mitjans empírics. Gras mòrbid. 2 Taco de greix. Lluny, tot ultrapassa­nt la ratlla. 3 Suri. Fenomen químic. Res no és. 4 Quan neva res no funciona. Que té molta carn. Nedada sense vocalitzar. 5 Els pilots automàtics de la vida. Rucades.

6 Res no és. En Capone. A les portes de Transilvàn­ia. Ho clissis. 7 No pas religiós. Emmalaltei­x. Vós no sou d’oxigen. 8 Viaranys. Deduïu, també. 9 Pot ser de patates o de gemecs. Ho apunta al pentagrama. Lloc ple d’eres per on passeja l’herald. 10 A l’entrada de l’edifici. Fa caure un monjo molt eminent. Els extraterre­stres van trobar-se amb els cinèfils a la tercera. Fluor. 11 Ocell que encara no ha aixecat el vol. Diversos. Banda sonora del llamp. 12 En un tres i no res. Deixarà els carrers humits, de matinada. Valoren. 13 Llenca de terra que impedeix més terra illenca. Posaria dos testimonis de costat.

14 Neguitós. Adjacent d’una manera molt habitual en l’arquitectu­ra de casetes de nova fornada als defores de les poblacions.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain