La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS 1 El gossos més ràpids prenen el nom de les bestioles que persegueix­en, encara que siguin metàl·liques. Pixats. 2 La flor dels ingenus. Mena de tenda.

3 Sortí. La del llop és sinònim de lloc perillós. L’insulta. 4 Pèls que el cavall llueix al bescoll. Planto pins. Temps mort en el joc del bàsquet.

5 L’element químic que sempre surt a les pel·lícules de l’oest. Designació genèrica dels grups que resulten de l’eliminació d’un hidrogen en un hidrocarbu­r aromàtic. Núria Henares Escambell. 6 Parella de nazis. Borosilica­ts d’alumini i calci que recorden les pedretes d’haixix. Presideix un Simpson que va provocar un judici històric. 7 As. Breny d’espardenya. Navego una embarcació amb un rumb determinat.

8 Presonera. Fruits secs que gairebé fan la desena. Pronunciar­à. 9 Pal de bandera a la subhasta. Repeteixo. Abans d’abans. 10 Pot ser de mesura o monetària. Bastó relacionat amb el poder local. Oda sense títol.

11 Bones i escapçades. Cop. Prim.

12 País Valencià. Traç rectilini d’una lletra segons estudien els paleògrafs. El dia més actual. Avi abstemi.

13 Trobareu un presoner. De l’ós. Tenir una posició. 14 Poden ser líquids o totalitari­s. La recullen els captaires.

VERTICALS 1 Germà laic que treballa en un monestir. Festassa. El prefix dels prefixos. 2 Flors de la innocència. Tallen els brots tendres d’un arbre. 3 Surtin. Vencin. Do arcaic.

4 Fer xocar les copes per celebrar alguna cosa. Descreguda militant. Acaba com comença. 5 Ribes on ningú no es petoneja. Surtin. Resclosa de poca alçària que es fa als rius per aturar les aigües i fer-ne pujar el nivell. 6 Est. Gos anaeròbic. Inaudit. Tors que ens deixa sense oxigen.

7 Cor agitat. Animal amb bones galtes inferiors. Moviment que nega.

8 Sou. El possessiu d’Osona. Dia sense albada. 9 Esposos. Branca al jardí de hare krishna. Escaire.

10 Pop escapçat. Que se socarra. Al final, ho travem. 11 L’arma blanca més kantiana. Soni sense oxigen. Ho aprimo de la punta. 12 Suscita un efecte moral. Protuberàn­cia facial. L’element de les piles més duradores. 13 Canyes que no et fan cas. El país europeu que és per sota de nivell del mar. Anvers prosaic. 14 Aparento un comportame­nt impecable. Farà el primer cop a Wimbledon.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain