La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Fas el mateix sorollet que les viandes quan es fregeixen a foc lent. Ho era la mítica reina de Sabà. 2 Feridura que ha protagonit­zat 7 una Marató de TV3. Fils afegits a l’ordit d’un teixit. 3 Que només té una flor. Mai no és benvingut a la festa, però ell insisteix a colar-s´hi. 4 Al final, l’al·lel sempre acaba al paral·lel. 9 Ho perfumo. Moneda valenciana de coure, amb un valor de 6 diners, encunyada pel recordat, ehem, Felip V. 5 Has perdut la porteria de rugbi. Amistosos. Sol precedir les cases de pagès. 6 Mitja desena. Hi poso manetes. Rajola que fa teulada. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

Comença a espiar on és el porc. Aprimeu els barrots de la cel·la. Preu de venda. 8 Sol precedir totes les condicions. Gens abruptes. La instal·la a ca la germana de la mare.

Ho lliguin. En Xabier és mig basc i deu ser per això que abomina del rei. Tarifa sense vocalistes. 10 Calcs que foragiten els gossos. Pet agitat. Tal com queda el taxi quan no porta passatge. 11 Transforma­r el que era

sòlid en bevible. Ocellets també coneguts com falcilles. 12 Matrícula d’internauta. Suport de càmera que té tres potes. Ho tasta en absència de l’as. 13 Expresseu la vostra hilaritat. Company de l’oli. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 14 En un cert sentit, accepti. L’enganyaran.

VERTICALS 1 Feies la feina de l’àrbitre. La flor de la innocència. 2 Afeccions que provoquen protuberàn­cies facials. Vèrtex del cap. 3 Estri que serveix. Rap escapçat. Busques perdre les bues. El cos de les rees. 4 Xufa mossegada per l’orxatera. Ho adobi amb l’ajut de na Marie Brizard. En un cert sentit, va bé per a tu i per a mi.

5 Els reialmes de Mahoma. Subornar a còpia de pa amb tomàquet. Mig miler.

6 Nitrogen. Lluerna vera amb ressons de Miguel Hernández. El deixa sense beguda. 7 Moviment complex de protecció reial a l’escaquer. El sector dels preus més alts. Pot ser de Formentor o irracional. 8 Vibració audible. Dona explicacio­ns per ampliar la seva anterior declaració. La cobeja l’assedegat i el bon periodista. 9 Ens expressem, moixos, a Mallorca. Camp sembrat de blat. 10 Rere I fa matrícula de llibres. Transpires. Transmet un patrimoni per la via establerta. 11 Poden ser marcials o plàstiques. Sifilític. Ribes gens romàntique­s. 12 Relativa al metall més valorat per Nicola di Bari. Pescador de riu molt actiu a les xarxes socials. 13 Si agiteu aquests ateus trobareu una umbel·lífera. Flautins de sonoritat molt aguda. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 14 Repetia un mateix so. Hi són.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain